Openbare Daltonschool Nellestein

Leksmondplein 31 1108 EL Amsterdam

  • Schoolfoto van Openbare Daltonschool Nellestein
  • Schoolfoto van Openbare Daltonschool Nellestein
  • Schoolfoto van Openbare Daltonschool Nellestein
  • Schoolfoto van Openbare Daltonschool Nellestein
  • Schoolfoto van Openbare Daltonschool Nellestein

Het team

Toelichting van de school

De startgroepen hebben een vaste leerkracht. Dit is het aanspreekpunt voor de leerlingen en de ouders. De leerlingen krijgen instructie op hun eigen niveau in instructiegroepen, de instructie wordt gegeven door meerdere teamleden.

Het team van ODS Nellestein:

1-2 Blauw: juf Friedel en juf Linnet

1-2 Rood: juf Sonja en juf Eva

1-2 Geel: juf Ruthmila en juf Chantal

3-4 Blauw: juf Sandra

3-4 Rood: juf Sherrel

3-4 Geel: juf Urcila en juf Shalini

5-6 Blauw: meester Abder

5-6 Rood: juf Amina

7-8 Blauw: juf Sadia

7-8 Rood: juf Amber en juf Felicia

7-8 Geel: juf Razia

Ondersteuning: meester Herman

RT: Juf Muriel

Administratie: juf Liesbeth

Conciërge: meester Jan

Gymnastiek: meester Abdel

Ib onderbouw: Sheila

Ib bovenbouw: Marleen

Directie: Marjolein

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als er vervanging nodig is voor een leerkracht, dan melden we dit bij A'DAM. Dit is een vervangingspool voor het Openbaar Basisonderwijs in Amsterdam. Indien er geen vervanger beschikbaar is, lossen wij het intern op door onderwijsassistenten voor de groep te zetten, de directie/ IB-ers een groep over te laten nemen of we verdelen de kinderen over andere groepen. 

Alleen in het uiterste geval vragen wij u om uw kind thuis op te vangen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het onderwijsaanbod wordt op ma, di, do en vrij vormgegeven door bevoegde leerkrachten en de lessen worden gegeven door bevoegde leerkrachten en bekwame onderwijsondersteuners.

De vakleerkracht gym verzorgt bewegingsonderwijs voor de groepen 1 t/m 8. Elke groep heeft dan twee keer per week 45 minuten gym. Op dinsdag geeft onze beeldende vormingsdocent lessen aan groep 5-8.

Talentendag

Op woensdag wordt het aanbod voor onze leerlingen bepaald door externe specialisten met ieder hun eigen vakgebied. Dit gaat bijvoorbeeld om dans, multimedia, koken, enz. Kinderen kunnen tijdens deze activiteiten hun talent ontdekken en/ of verder ontwikkelen. De groepsgrootte tijdens de workshops is rond de 15 leerlingen. Wij hebben per schooljaar 4 periodes met elk een eigen schoolbreed thema. 


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 worden de ontwikkelingsgebieden, motoriek, spel, cognitief en sociaal emotioneel integraal aangeboden. Hierbij ligt de nadruk op taalontwikkeling.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Op onze Daltonschool wordt er zowel klassikaal, individueel en in niveaugroepen op vaste tijden instructie gegeven. De overige onderwijstijd wordt door leerlingen gebruikt voor het zelfstandig plannen en verwerken van hun weektaak. Buitenspelen en schoolzwemmen wordt bij ons ook meegeteld in de uren voor bewegingsonderwijs.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De ambitie van onze school is om kinderen in de buurt naar school te laten gaan en hen het onderwijs te bieden dat zij nodig hebben. Tegelijkertijd houdt dit in dat wij als school ook rekening moeten houden met de leerlingen die al op onze school zitten. Voor elke leerling die bij onze school wordt aangemeld (ook voor kinderen die later worden aangemeld dan groep 1) wordt onderzocht of er sprake is van specifieke onderwijs- of ondersteuningsbehoeften. Vervolgens wordt onderzocht in hoeverre wij hier als school aan tegemoet kunnen komen. Daarbij houden we rekening met de volgende ‘grenzen aan ons onderwijs’: Op dit moment zijn er duidelijk grenzen aan het onderwijs van onze school, waar het gaat om ondersteuning bij specifieke behoeften.

We kunnen met de huidige formatie, middelen en expertise geen onderwijs bieden aan:

· Leerlingen met een ernstige lichamelijk en/of medische beperking die grote verzorgingsbehoeften hebben.

· Leerlingen met een meervoudig leerprobleem.

· Leerlingen met ernstige spraak-taalproblematiek waarbij de communicatieve redzaamheid een beperking is voor het onderwijs.

· Leerlingen met ernstige, structurele gedragsproblemen (zie gedragsprotocol).· Leerlingen met een toelaatbaarheidsverklaring voor het speciaal basisonderwijs (SBO) of speciaal onderwijs (SO).

· Leerlingen waarvan de ouders niet mee willen werken aan onderzoek om de onderwijsbehoeften van hun kind in kaart te brengen.

Mocht onze school de benodigde ondersteuning niet kunnen bieden, dan bekijken we samen met de betrokkenenwaar de ondersteuning wel geboden kan worden en bieden we de ouders begeleiding naar een passende onderwijsplek/-setting voor hun kind (zorgplicht).

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We willen naast de leerlingen in het reguliere aanbod, ook voor de leerlingen op zorgniveau 3 en 4 een passend aanbod bieden. Intern gaan we meer scholing inzetten om onze expertise te vergroten op de volgende gebieden:

- taal

- hoog en meer begaafdheid

- ict 

Extern gaan we maximaal gebruik maken van de door het samenwerkingsverband Amsterdam beschikbaar gestelde arrangementen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderen vanaf 2 jaar zijn welkom op de voorschool Gaasperplasjes. De voorschool is een goede voorbereiding op de basisschool. Kinderen spelen en leren van en met elkaar en er is veel aandacht voor de Nederlandse taal. Op de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag zijn de kinderen van 2 - 4 jaar welkom. Er is ruimte voor maximaal 15 peuters, die vijf dagen per week op de voorschoolgroep komen van 8.30 – 13.50 uur. Bij het hoofdkantoor van Swazoom kunt u uw kind telefonisch inschrijven van maandag tot en met donderdag tussen 09.00 uur en 13.00 uur op nummer 020-5696814. Inschrijven kan via www.swazoom.nl/inschrijven

Naam voorschool: voorschool Nellestein

Contactpersonen: Sezen Dural, Ketlyn Hiwat en Bouchra Ammi ( leidsters)

Adres: Leksmondplein 31, 1108 EL Amsterdam Telefoon: 020 5696885 Email: nellestein@swazoom.nl

Terug naar boven