Basisschool cns d'Uylenborch

De Borchgravestraat 54 4286 BN Almkerk

  • Schoolfoto van Basisschool cns d'Uylenborch
  • Schoolfoto van Basisschool cns d'Uylenborch
  • Schoolfoto van Basisschool cns d'Uylenborch
  • Schoolfoto van Basisschool cns d'Uylenborch
  • Schoolfoto van Basisschool cns d'Uylenborch

In het kort

Toelichting van de school

Een gezellige school, waarbij we staan voor kwalitatief goed onderwijs. Onderwijs waarbij het kind mag ontdekken en onderzoeken. Onderwijs waarbij de leerkracht weet wat er nodig is. Onderwijs in een geborgen omgeving. Onderwijs waar iedereen welkom is.  Bent u nieuwsgierig geworden, dan nodigen wij u uit om verder te lezen of maak een afspraak om bij ons op school te komen kijken. 


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Aandacht voor elkaar
  • Respect voor elkaar
  • Geborgenheid
  • Vertrouwen in elkaar
  • Veilig: je mag er zijn

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
191
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De school graag een keer bekijken?

Bent u nieuwsgierig naar onze school, dan nodigen wij u van harte uit om een kijkje in onze school te komen nemen. Dit kan tijdens onze open dag, maar mag ook op andere momenten in het schooljaar.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Schoolveiligheidsplan



In het veiligheidsplan worden alle afspraken betreffende veiligheid in en rondom de school en voor binnen- en buitenschoolse activiteiten bij elkaar gebracht. Het doel van een veiligheidsplan is dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van de afspraken rondom veiligheid, opdat we gezamenlijk proberen de veiligheid voor de ons toevertrouwde leerlingen te optimaliseren. Het veiligheidsplan wordt gedragen en getoetst door de directie, de teamleden, het bestuur, GMR en de MR. 



Vertrouwenspersoon voor de leerlingen 



Er kunnen op school of thuis dingen gebeuren, die heel heftig zijn voor een leerling. Hierbij kunt u denken aan pestgedrag, ongewenste intimiteit en lichamelijk geweld. Het kan helpen om hier met iemand over te praten. Gelukkig kan elke leerling hiermee altijd terecht bij zijn/haar eigen leerkracht. Mocht dit, om wat voor reden dan ook lastig zijn, dan kan er contact gezocht worden met de vertrouwenspersonen van onze school.



School en ouders



Een goed contact tussen ouders en school is van groot belang. Vanuit de school proberen wij u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van het gebeuren op school en van het wel en wee van uw kind in het bijzonder. We stellen het zeer op prijs wanneer de ouders de school informeren over belangrijke gebeurtenissen thuis. Ook zijn we blij dat we nooit tevergeefs een beroep op ouders hebben gedaan om ons met bepaalde zaken te helpen.



Meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling



Vanuit de overheid zijn wij als school verplicht te werken via de meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling. Dit houdt in dat wij melding moeten doen bij ‘Veilig thuis’, wanneer er vermoedens bestaan van (een vorm van) kindermishandeling. Als er een daadwerkelijke melding gedaan moet worden, is dit besproken met de betrokkenen. 



Verschil van inzicht



Waar kunt u terecht als u het niet eens bent met het besluit van een school over de toelating van uw kind? Aanspreekpunten zijn dan altijd achtereenvolgens school, het bestuur en daarna het samenwerkingsverband. Komt u er samen niet uit, dan zijn er verschillende mogelijkheden voor onafhankelijke bemiddeling, bezwaar en beroep en verdere stappen. Belangrijk is, dat u op de juiste plaats uw vraag of bezwaar kenbaar maakt. 



Klachtenregeling



Overal waar gewerkt wordt, ontstaan wel eens misverstanden of worden fouten gemaakt. Dat is op onze school niet anders. U bent altijd welkom om dergelijke punten met ons te bespreken. Onze school is aangesloten bij de Landelijke Klachtencommissie voor Primair en Voortgezet Onderwijs. Ook is er een interne vertrouwenspersoon aangewezen bij wie u terecht kunt als u een klacht heeft over gedrag of machtsmisbruik door personeel, leerlingen, ouders, vrijwilligers, enz.



Onze school heeft ook twee externe vertrouwenspersonen, die deskundig zijn op het terrein van machtsmisbruik en de gevolgen ervan. De externe vertrouwenspersonen zullen met u over de klacht praten en bekijken of, en zo ja, welke volgende stappen wenselijk of nodig zijn. Dit kan in de vorm van hulpverlening zijn, het indienen van een klacht en/of het doen van aangifte bij de politie. U beslist welke stappen u wilt zetten, de vertrouwenspersonen ondersteunen u desgewenst daarbij.



De externe vertrouwenspersonen van De Stroming zijn:




  • Dick Nederveen: [email protected]

  • Lettie van Haaften: [email protected]

  • Landelijke Klachtencommissie Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs en BVE. Postbus 823242508 EH Den Haagtel.: 070 – 3861697e-mail: [email protected] www.klachtencommissie.org

  • Meldpunt vertrouwensinspecteurs: tel.: 0900-1113111



Indien er klachten zijn over het onderwijs dan kunt u zich vervoegen bij:




  1. de groepsleerkracht

  2. de directie

  3. het college van bestuur (het bevoegd gezag van de school)

  4. de medezeggenschapsraad



Indien er klachten zijn over een persoon:




  1. de directie

  2. het college van bestuur (het bevoegd gezag van de school)



Allereerst wordt er naar gestreefd om in goed onderling overleg tot een oplossing te komen. Als dit niet lukt dan kunt u gebruik maken van de klachtenregeling die door het college van bestuur in nauw overleg met de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad is vastgesteld.



 



 



 



 



 


Terug naar boven