Basisschool De Weier

Vissedijk 35 C 7602 CP Almelo

  • Elke ochtend worden alle leerlingen persoonlijk begroet bij de deur van de klas
  • Samenwerken is belangrijk op De Weier
  • Op De Weier zijn meerdere onderwijsassisenten werkzaam om kinderen, die dit nodig hebben, extra te ondersteunen.
  • Schoolfoto van Basisschool De Weier
  • Schoolfoto van Basisschool De Weier

In het kort

Toelichting van de school

Vrij centraal in Almelo, naast nieuwbouwwijk Indië,  ligt openbare basisschool De Weier.  Eén van de 10 scholen, horende bij Stichting Openbaar Primair Onderwijs Almelo (OPOA). De school hoort bij het Integraal Kindcentrum Almelo Noord. Het is een school met zo’n 470 leerlingen, verdeeld over twee locaties en achttien groepen. Van elke groep zijn er één of meerdere parallelgroepen. Op De Weier zijn geen combinatiegroepen. Op onze school werken we met een continurooster, het zogeheten 'Vijf-gelijke-dagen-model'. De naam van de school is afgeleid van Weiboer, een boerderij die in het gebied heeft gestaan waar de school nu staat. Er komen kinderen uit verschillende wijken van Almelo naar De Weier, waardoor de diversiteit groot is.De Weier mag zich met ingang van januari 2018 officieel 'Vreedzame School' noemen. Dit houdt in dat wij  er zorg voor  dragen dat de kinderen op onze school opgevoed worden tot respectvolle, tolerante burgers met het vermogen op een vreedzame manier met zichzelf, de ander en hun omgeving om te gaan. Belangrijk onderdeel van ons Vreedzame Schoolprogramma is o.a. het stevige anti-pestbeleid. 

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
382
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De groepen 1 en 2 hebben een apart plein. De groepen 4 en 5 zijn gehuisvest op de locatie aan de Haghoeksweg.

Op beide locaties kunt u voor de voor- en naschoolse opvang terecht bij diverse kinderdagverblijven.

Op de locatie Haghoek wordt er van 8.00u. tot 8.30u. voorschoolse opvang aangeboden en van 14.00u. tot 14.30u. naschoolse opvang.

De opvang wordt aangeboden door de school, zodat ouders de tijd hebben om de kinderen van beide locaties te kunnen halen en brengen. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven