Christelijk IKC De Schalm

Kerkstraat 60 2951 GL Alblasserdam

Schoolfoto van Christelijk IKC De Schalm

Het team

Toelichting van de school

Voor Kunst en Cultuurlessen maken wij gebruik van externe deskundigen. Zij besteden 45 uur per schooljaar aan het geven van workshops/lessen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien er sprake is van zwangerschapsverlof of verlof dat ver van te voren wordt aangevraagd, zal er gezocht worden naar vervanging. Gezien het (landelijke) tekort aan personeel is dit in sommige gevallen een grote uitdaging waarbij het soms kan leiden tot meerdere personen voor 1 groep.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het onderwijs in de onderbouw (leerjaar 1 en 20 wordt geintegreerd aangeboden. Dat wil zeggen dat de verschillende onderdelen niet als aparte vakken worden aangeboden maar middels een thema worden aangeboden.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De tijden die hierboven genoemd staan betreffen een gemiddelde. 

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Samen met de andere locaties van PIT werken wij aan de ontwikkeling van een Rijke Ontwikkeldag. Hiermee willen we beter tegemoet gaan komen aan de talentontwikkeling van kinderen, kansengelijkheid bevorderen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Omdat we op KC De Schalm een integraal aanbod hebben voor het jonge kind in de vorm van een peuteropvang (VVE) kunnen we een doorgaande lijn realiseren van 2 - 12 jaar. Vanuit een zelfde pedagogische- didactische visie werken we aan de ontwikkeling van kinderen.

Openingstijden peuterspeelgroep

Onze christelijke peuterspeelgroep draait sinds januari 2018.De groep is geopend op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend van 8.30 tot 12.30 uur. Het LRK-nummer van PSG De Schalm is 681853670. Kinderopvang en onderwijs sluiten naadloos aan Buitenspelen, zingen, verhalen voorlezen en bijzondere activiteiten, zoals spelen met muziek. Enthousiaste pedagogisch medewerkers zetten zich dagelijks in om uw kleintje een fijne tijd te bezorgen. Er is regelmatig overleg tussen de kinderopvang en het onderwijs. De activiteiten worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd. Als het mogelijk is, zijn er gezamenlijke activiteiten voor de peuters en kleuters. Zo bereiden we kinderen zo goed mogelijk voor op het basisonderwijs.

Spelenderwijs talenten ontwikkelen

Op de peuterspeelgroep bieden we uw peuter liefdevolle, leuke en professionele opvang in een veilige én inspirerende omgeving. We besteden veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling op lichamelijk, sociaal, emotioneel, motorisch en cognitief gebied. Niet elk kind komt met dezelfde bagage naar de peuterspeelgroep, elk kind heeft talenten. We doen er alles aan om uw kind dat te bieden wat nodig is om deze talenten in zijn eigen tempo spelenderwijs maximaal te ontplooien.Voorbereiding op een goede start in basisonderwijsVoor de voorschoolse educatie werken we met de methode Puk & Ko. Hierbij komen met de pop Puk op een speelse manier de eerste stapjes op het gebied van taal, rekenen en sociale vaardigheden aan bod. Onze pedagogisch medewerkers en leerkrachten werken nauw samen om het spel- en leeraanbod zo goed mogelijk af te stemmen. Zo bereiden wij uw kind voor op een goede start in het basisonderwijs en zorgen we voor een vloeiende doorgaande ontwikkelingslijn binnen de kindcentra van PIT.Een kijkje nemen?

Om een indruk te krijgen van het reilen en zeilen bij de peuterspeelgroep bent u als (nieuwe) ouder samen met uw kind van harte welkom om een keer te komen kijken. Bel voor een afspraak: 078 -  820 00 33.

Meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Belt u dan 078 - 820 00 10 of stuur een e-mail naar klantenservice@pit-ko.nl.InschrijvenKiest u voor de peuterspeelgroep van PIT? Vraag dan naar ons inschrijfformulier. Na ontvangst van het formulier nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Wij verwelkomen u graag!

Terug naar boven