Scholenopdekaart

Rooms Katholieke Basisschool De Toren

Rooms Katholieke Basisschool De Toren

Over deze school

Onderwijstype: Basisonderwijs
Denominatie: Rooms-katholiek

Welkom op de website van RKBS De Toren! 

De Toren dankt haar naam aan de Lobbekestoren, onderdeel van het kasteel van Zevenbergen, die in 1421 de Sint-Elisabethvloed overleefde. Het stevige fundament van deze Toren is nog steeds zichtbaar in de wijk Torenveld. We zien het als onze primaire taak om net zo’n stevige basis bij onze leerlingen te ontwikkelen, zodat ze daar hun verdere leven van kunnen profiteren.  

Wij (het team van De Toren) geloven erin dat wij het verschil kunnen maken, in het leven van kinderen, als school en als team. Bij alles wat we doen stellen we het leren van onze leerlingen (en teamleden) centraal. Wij koesteren ambities, stimuleren talenten en willen een stevige basis (een fundament) ontwikkelen waar kinderen hun verdere leven van kunnen profiteren. We zijn trots op ons bevlogen team, dat niet alleen bestaat uit betrokken leerkrachten, maar ook onderwijsassistentes, specialisten en overige medewerkers die het leerproces van onze leerlingen ondersteunen.  

We zijn trots op de manier waarop we ons onderwijs met ingang van het schooljaar ’19 -’20 in de onderbouw organiseren; op een eigentijdse wijze, met oog voor de ontwikkeling van alle leerlingen, gericht op het leggen van een stevige basis voor de rest van hun schoolloopbaan. Tot slot zijn we er trots op dat we schooljaar in groep 7/8 aan de slag gaan met IMC basis. In samenwerking met bevlogen vakexperts bereiden we leerlingen voor op de toekomst en ontdekken ze hun talenten en voorkeuren.  

De Toren: Samen Lerend Ontwikkelen! 

Download de schoolgids

Contactgegevens

Witte Arend 2
4761JA Zevenbergen

Telefoon:
0168324185
Website:
www.rkbsdetoren.nl
E-mailadres:
info.toren@dewaarden.nl

Schooldirectie en -bestuur

Directeur

Joke van Sliedregt

Stuur een e-mail

Schoolbestuur

Stichting De Waarden

Aantal scholen:
18
Aantal leerlingen:
2711
Website:
www.dewaarden.nl

Samenwerkingsverband

Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Roosendaal-Moerdijk e.o.