LOKET Walburg College

Laurensvliet 2R 3331 HW Zwijndrecht

  • Schoolfoto van LOKET Walburg College
  • Schoolfoto van LOKET Walburg College
  • Schoolfoto van LOKET Walburg College
  • Schoolfoto van LOKET Walburg College
  • Schoolfoto van LOKET Walburg College

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

Heb je een VMBO-BB of KB advies? Kom dan naar Loket!   

Voordat je eerste schooldag begint, heb je al uitgebreid kennis gemaakt met jouw klasgenoten en jouw coach. Zo ken je iedereen al als je na de vakantie begint en hoef je niet meer over een drempel heen.

In de eerste week gaan we op brugklaskamp. Spannend, maar vooral leuk! We helpen je om je klasgenoten beter te leren kennen.

Daarna starten de lessen. Je krijgt theorie, maar ook lekker veel praktijk. Voordat je het weet is de dag alweer voorbij!

Je lessen zijn allemaal op dezelfde verdieping. Je zult je verdieping, waar alleen klas 1 en 2 zitten, als je eigen vertrouwde plek gaan ervaren.

Je komt in een kleine klas met 20 tot 24 leerlingen. Heb je lwoo? Dan zit je in een klas met maximaal 16 leerlingen. Zo kunnen we je de aandacht geven die je verdient.

Je werkt bij ons zoveel mogelijk op je eigen niveau en tempo. Daarom gebruiken we naast lesboeken ook laptops en digitaal lesmateriaal. Je docenten houden bij het lesgeven rekening met verschillen tussen leerlingen. Maatwerk dus! Als je goede prestaties haalt, kijken we of je misschien naar een hoger niveau kunt. 

Hoeveel leerlingen zitten in leerjaar drie boven, op of onder het basisschooladvies?
Weergave Schooladvies en plaatsing

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over naar het volgende leerjaar?

Toelichting van de school

De doorstroom in de onder- en bovenbouw ligt over het algemeen op of net iets onder het landelijke gemiddelde. Op sommige onderdelen zien we hier de opgelopen leerachterstand terug als gevolg van corona. Om achterstanden weg te werken bieden we onze leerlingen extra ondersteuning met behulp van de NPO-gelden. De slagingspercentages van zowel BB als KB liggen ruim boven de 90%.
Hoeveel leerlingen gaan over in de onderbouw?

Bron

Hoeveel leerlingen gaan over in de bovenbouw?
Weergave Doorstroom

Bron

Slaagpercentage

Toelichting van de school

De slagingspercentages van zowel onze BB- als KB-leerlingen liggen ruim boven de 90%. Daar zijn we trots op!
Hoeveel leerlingen zijn geslaagd?

Bron

Hoeveel leerlingen zijn de afgelopen jaren geslaagd?
Weergave Slagingspercentage in de afgelopen jaren

Bron

Examencijfers

Toelichting van de school

Het gemiddelde examencijfer van onze leerlingen ligt iets onder het landelijke gemiddelde. We bieden onze leerlingen extra ondersteuning om opgelopen achterstanden vanwege corona weg te werken en leerlingen goed voor te bereiden op de examens. De slagingspercentages van onze leerlingen liggen ruim boven de 90%.
Wat is het gemiddelde examencijfer in de afgelopen jaren?
Weergave Examencijfers

Bron

Wat is het gemiddelde examencijfer in 2022-2023?

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

De Onderwijsinspectie is positief over het onderwijs en de begeleiding op Loket. De inspectie is in 2022 nog op bezoek geweest voor een vierjaarlijks onderzoek. Ze waren onder andere positief over het kwaliteitsbeleid en de goede sfeer in het team. Dat vonden we leuk om te horen.

Terug naar boven