Dollard College voor Lyc Havo Mavo Vbo Lwoo

Burg. Garreltsweg 35 9946 PM Woldendorp

  • Wij zijn een daltonschool. Dat betekent dat we naast het leren van vakken ook aandacht besteden aan de vijf  kernwaarden (persoonsvorming).
  • We hebben een techlab. We werken met 3d printers, lasersnijders, robots, plotsnijders en VR brillen.
  • Naast de vaklessen hebben we ruimte om dingen te doen. We hebben daltonuren waar we ook aandacht  hebben voor cultuur en sport.
  • Tijdens vaklessen en daltonuren kun je ook aan het werk op onze   onderwijspleinen. We hebben de ruimte.

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

 

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Alle kinderen succesvol op school.
Het ondersteuningsplan omschrijft de diverse aspecten van de ondersteuningsstructuur binnen de school. Zo is bijvoorbeeld informatie te vinden over het mentoraat, de leerlingbesprekingen en het ondersteuningsteam. Het plan bevat een beschrijving van de huidige situatie en de beleidsvoornemens. Er wordt onder andere aangegeven wie welke verantwoordelijkheden heeft ten aanzien van de leerlingenzorg. Op die manier is het voor elke betrokkene helder waar hij of zij informatie kan krijgen en wat de te volgen procedure is. 

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven