Rijnlands Lyceum Wassenaar

Backershagenlaan 5 2243 AB Wassenaar

Schoolfoto van Rijnlands Lyceum Wassenaar

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het Schoolplan van het Rijnlands Lyceum Wassenaar is met inbreng van diverse klankborden (docenten en oop) in de school tot stand gekomen. Ook de medezeggenschapsraad heeft een belangrijke rol gehad in de totstandkoming. Het Schoolplan geeft een duidelijke richtlijn voor het beleid in de komende jaren. Het wordt periodiek geëvalueerd.  

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school heeft de zorg voor leerlingen beschreven in het Ondersteuningsprofiel Passend Onderwijs. De school beschikt over een Zorg- en Adviesteam (ZAT), waarin interne deskundigen (zorgcoördinatoren, vertrouwenspersonen. mentoren) en externe hulplverleners (maatschappelijk werk, bureau jeugdzorg, GGD, jeugdpolitie) zitting hebben. De eerstelijns zorg wordt gegeven door de mentor. De school heeft een 'hands on' beleid ter preventie van (digitaal) pesten en gebruik van genotsmiddelen. Op het gebied van dyslexie beschikt de school over eigen remedial teachers. Deze worden ondersteund door de SchoolAdviesDienst Wassenaar. Voor passend onderwijs werkt de school samen met de scholen in het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Leiden e.o.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven