Limus College

Oesterzwam 1 3451 HB Vleuten

  • Schoolfoto van Limus College
  • Schoolfoto van Limus College
  • Schoolfoto van Limus College

In het kort

Toelichting van de school

Wat superleuk dat je interesse hebt in onze school!

Wij zijn Limus. Een school waar kennis over jezelf en de ander net zo belangrijk is als kennis van de wereld. Op het Limus College ontdek je wie je bent en wat je kunt, zodat je vanuit vertrouwen keuzes maakt. Je verbreedt je blik en wordt een zelfbewuste wereldburger.

Wij helpen je te leren en dagen je uit door binnen een duidelijke structuur jouw nieuwsgierigheid te prikkelen. We geloven dat goede technologie en persoonlijke mentoring en feedback jouw leerproces versnellen. We werken met bevlogen docenten die ons onderwijs dragen en we gebruiken bewezen concepten om de kwaliteit van ons onderwijs te borgen.

We werken in projecten (Project Based Learning) om ervoor te zorgen dat jij in de praktijk betrokken wordt bij echte vraagstukken, waardoor de inhoud beter beklijft. Je begrijpt waarom vakken met elkaar samenhangen. Voor het oplossen van die vragen maak jij verbinding met de wereld om je heen. 

Voor de vormgeving van onze projecten gebruiken we de vakinhoud van Great Learning: het International Middle Year Curriculum (IMYC) dat alle eisen voor het Nederlands én internationaal onderwijs in de onderbouw dekt. 

Project Based Learning zorgt aantoonbaar voor betere leerresultaten en de ontwikkeling van belangrijke competenties. Om overal in dezelfde taal over competenties te kunnen spreken, maken wij gebruik van het Deep Learning framework: dit zijn zes mondiale competenties die zorgen voor verdiepend leren en betekenisvolle verandering. We helpen jou om de volgende competenties te ontwikkelen: Samenwerken, Burgerschapsvorming, Communicatie, Karakterontwikkeling, Kritisch denken en Creativiteit.

We geloven dat onze onderwijsvisie nu relevanter is dan ooit tevoren. Bestaande manieren van werken verdwijnen en verouderde structuren en systemen kraken in hun voegen. Door het bieden van een brede brugklas, het werken in projecten en het focussen op de ontwikkeling van competenties zijn we in staat om excellentie én gelijke kansen voor iedereen te creëren. Er is behoefte aan daadkrachtige probleemoplossers die nieuwsgierig zijn en nieuwsgierig blijven om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Wil je meer weten? Neem een kijkje op onze website of kom langs tijdens één van onze open dagen!

Kenmerken van de school

  • Brede brugklas met ontwikkelingsgericht onderwijs
  • Samenwerken aan projectonderwijs geeft energie!
  • Aandacht voor jouw welzijn en kwaliteiten
  • Begrijpen waarvoor je leert & uitdaging op niveau
  • Onderwijs gemaakt voor jouw tienerbrein

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • brede brugklas

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het Limus College groeit met de leerlingen mee. Schooljaar 2023-2024 is er alleen een eerste jaar. Schooljaar 2024-2025 is er een eerste en tweede leerjaar, het daarop volgende jaar een eerste, tweede en derde schooljaar en zo verder.

Het Limus College heeft een driejarige brugperiode vmbo-tl, havo en vwo. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
24

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven