Lodewijk College Locatie Oude Vaart, eerste opvang anderstaligen

Oude Vaart 1 4537 CD Terneuzen

Schoolfoto van Lodewijk College Locatie Oude Vaart, eerste opvang anderstaligen

Schooladvies en plaatsing

Toelichting van de school

De Eerste Opvang Anderstaligen (EOA) is de nieuwe benaming voor de ISK  (Internationale schakelklas). Hiermee wordt het onderwijs bedoeld aan leerlingen tussen 12 en 18 jaar, die de Nederlandse taal (nog) onvoldoende beheersen om het reguliere Nederlandse onderwijs te kunnen volgen. Ze hebben om diverse redenen hun vaderland moeten verlaten, ze moeten allemaal een nieuwe taal leren en ze moeten allemaal een plekje kunnen verwerven in de Nederlandse samenleving. 

AANMELDING / INTAKE: 

Deze leerlingen zijn allemaal leerplichtig zodra ze in Nederland woonachtig zijn.  Ze kunnen aangemeld worden ook al zijn hun papieren (nog) niet in orde.  Bij de intake is de aanwezigheid gewenst van de leerling, de ouder(s) en/of de voogd. Afhankelijk van de talenkennis van eenieder is ook een tolk aanwezig of wordt een telefonisch bereikbare tolk ingeschakeld .  Graag alle beschikbare papieren meenemen evenals eventuele vorige schoolrapportages. U leest meer op onze website https://www.lodewijkcollege.nl/onderwijs/eerste-opvang-anderstaligen/

Wat zegt de inspectie over de school?

Alle scholen worden gecontroleerd door de Inspectie van het Onderwijs. Het doel van deze controle is om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van onderwijs goed is, goed blijft, of verbetert. In het rapport lees je wat de inspectie bij de laatste controle heeft gezien.

Terug naar boven