Rijnlands Lyceum Sassenheim

Van Alkemadelaan 2 2171 DH Sassenheim

  • Op het schoolplein staan banken, een basket en tafeltennistafel om tussendoor in het groen te kunnen chillen.
  • Een modern gebouw, licht en fris met een betalab voor proeven. Bij het vak Science leert iedereen hoe je daar aan de slag kunt.
  • Kom je bij ons in de brugklas, dan volg je twee wenweken om elkaar, je mentor en juniormentoren te leren kennen. Zoals op de strandddag.
  • Iedere leerling gaat zeker een keer naar het buitenland, zoals deze v6-klas die in Berlijn hun examenstof geschiedenis toegelicht kreeg.

Tevredenheid leerlingen

Toelichting van de school

Het RLS houdt de kwaliteit nauwlettend in de gaten door jaarlijkse enquêtes onder leerlingen, ouders en personeel. Hierbij werken we met het systeem van Kwaliteitscholen. De enquêtes worden geanalyseerd, besproken en uitgewerkt in beleid.

We zijn er vooral trots op dat leerlingen de sfeer op onze school heel prettig vinden en veel waardering uitspreken voor hun mentor en het niveau van de lessen.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim biedt een veilige en vertrouwde omgeving waarin de leerling zich welkom voelt. Dat doen we in onze lessen door interesse te tonen en betrokken te zijn bij de ontwikkeling van leerlingen en door leerlingen te laten samenwerken. Onze mentorlessen waar aandacht voor sociale vaardigheden, functioneren op school, studievaardigheden en studieresultaten centraal staan zijn van hoge kwaliteit. Wij vragen daar betrokkenheid en inzet voor terug van onze leerlingen en hun ouders.

In 2020 zijn schoolklimaat en veiligheid ook gemeten. Daar kwamen zeer hoge cijfers uit. We hebben ervoor gekozen deze niet te publiceren omdat i.v.m. coronamaatregelen de school toen gesloten was en de situatie dus niet vergelijkbaar met andere jaren.

Veelgestelde vragen

Terug naar boven