Northgo College

Duinwetering 107 2203 HM Noordwijk

  • Schoolfoto van Northgo College
  • Schoolfoto van Northgo College
  • De nieuwe plek van de bibliotheek waar lezen, leren en elkaar ontmoeten centraal staat.
  • In 2021 hebben leerlingen ism de gemeente Noordwijk het Tiny Forrest op het binnenplein aangeplant.
  • Schoolfoto van Northgo College

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het Northgo College gebruikt als meerjarig basisdocument het schoolplan 2019-2024. Dit document gaat in op missie en visie van de school. In dit schoolplan zijn belangrijke beleidsthema's nader uitgewerkt: Persoonlijk onderwijs, Ontwikkelingsgericht onderwijs en Vooruitstrevend onderwijs. 

Voor de visie van het Northgo College klik op deze link.

Naast dit meerjarig document geeft het Northgo College jaarlijks ook een schoolgids uit waarin naast organisatorische informatie ook de onderwijsopvattingen van het Northgo College staan verwoord en verbeeld. Voor de digitale schoolgids: zie deze link.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De basis voor goede zorg en begeleiding is de mentor die samen met de docenten contact houdt met de leerling. De communicatie is dusdanig dat ook leerlingen en ouders snel weten bij wie ze terecht kunnen als dat nodig is. Alle klassen hebben een klassenmentor. De mentor neemt plaats in een versterkt mentorenteam, waar naast de mentoren ook vakdocenten van de klas in zitten. Een VMT bespreekt individuele leerlingen maar ook klassenaanpak en zorgbehoeften. Een VMT kan ondersteuning vragen van de leerjaarcoƶrdinator en orthopedagoog. Vanuit het VMT wordt het contact met ouders onderhouden. Prioriteit binnen Northgo College is de wederkerigheid in het contact met ouders op het gebied van informatieverstrekking.

De visie op ondersteuning kunt u lezen in de schoolgids: informatie schoolgids over leerlingbegeleiding. Wil u meer informatie over de specifieke leerlingbegeleiding kunt u dit vinden in de schoolgids: klik op deze link voor meer informatie over specifieke begeleiding

Aanvullende leerlingbegeleiding kan op Northgo College worden ingezet na bespreking van de leerling in het versterkt mentorenteam en na contact met ouders. Deze leerlingzorg is leerling-specifiek (maatwerk )en bestaat uit een aantal voorzieningen/personen die de school kan ondersteunen in de zorg voor leerlingen Zo toont de school al langer haar vooruitstrevendheid door in de mogelijkheden van de school ruimte in te bouwen voor dyslectische leerlingen (faciliteiten, specifiek lokaal), begeleiding bij faalangst en vakkundig te werken met het ketenpartners van de jeugdhulpverlening. Het schrijven van handelingsplannen alsmede de begeleiding van de uitvoering ervan is in professionele handen van een orthopedagoog.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven