Schakenbosch College

bouwlusweg 4 2263 SZ Leidschendam

Schoolfoto van Schakenbosch College

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het venster van het Schakenbosch college te Leidschendam, een praktijkschool verbonden aan de gesloten jeugdzorg. Binnen onze school staan de woorden respect, ontvankelijkheid, ontmoeten en vernieuwen centraal. Samen met het Schakenbosch zorgen wij dat iedere leerling verdient wat hij of zij nodig heeft. Een kind, een plan staat bij ons hoog in het vaandel.

Ons doel is leerlingen klaar te stomen voor de maatschappij, waar zij een goede werknemer kunnen worden.

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bovenbouw

Deze informatie is voor deze school niet bekend.

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op het Schakenbosch zijn 98 bedden beschikbaar, wat inhoud dat er op school ook ruimte is voor 98 plekken. Op dit moment hebben we 110 leerlingen op school. Dit is vanwege de komst van de JJC leerlingen. Zij hebben meerdere leerlingen op 1 groep wonen dan de Schakenbosch groepen.

Het Schakenbosch College heeft te maken met een grote uitstroom. Een gemiddelde plaatsing duurt tussen de 6 weken en 2 jaar. Afhankelijk van het traject kan het voorkomen dat de jongere wel op het Schakenbosch woont maar naar een externe school gaat. Andersom gaan we zo snel mogelijk alle partijen rond de tafel om een passende plek te vinden. Er wordt per individuele leerling gekeken of er een huiswerktraject of een verlengd onderwijsprogramma aangeboden wordt. De uitstroom van een jongere wordt gecoördineerd door een samenwerkende zorg- en onderwijsmedewerkers.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
39

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven