Da Vinci College Lammenschans, vmbo basis- en kaderberoeps en mavo

Betaplein 24 2321 KS Leiden

  • Schoolfoto van Da Vinci College Lammenschans, vmbo basis- en kaderberoeps en mavo
  • Schoolfoto van Da Vinci College Lammenschans, vmbo basis- en kaderberoeps en mavo

Tevredenheid leerlingen

Scholen kunnen elk jaar onderzoeken of de leerlingen tevreden zijn over de school. De leerlingen krijgen dan een vragenlijst om in te vullen, meestal online. Hier zie je hoe leerlingen deze school ervaren en hoe tevreden ze zijn over bijvoorbeeld de faciliteiten, de docenten en de begeleiding.

Hoe tevreden zijn de leerlingen in 2022-2023?

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. De leerlingen hebben elk jaar vragenlijsten ingevuld en in de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school. Als er meerdere onderwijssoorten door de school worden aangeboden, kan je met de knoppen boven de grafiek de resultaten van andere niveaus zien.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?
Weergave Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Sfeer en veiligheid

Sfeer

Bron

Sfeer in de afgelopen jaren
Weergave Sfeer in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid

Bron

Veiligheid in de afgelopen jaren
Weergave Veiligheid in de afgelopen jaren

Bron

Veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Tijdens de studielessen is specifiek aandacht voor mediawijsheid, weerbaarheid, groepsdynamiek en het maken van keuzes. De coach van de klas speelt hier een belangrijke rol in. Tevens is de coach eerste aanspreekpunt voor leerlingen en ouders bij vragen over (sociale-) veiligheid. Leerlingen kunnen ook altijd terecht bij een van onze twee vertrouwenspersonen. We hebben een aparte ani-pestcoördinator. Op het gebied van GSA is ook een plan ontwikkeld.

De introductieweek is een belangrijk middel voor leerlingen om te landen, elkaar te leren kennen weer te wennen aan de schoolse vaardigheden. Ook is er tijdens die week veel aandacht voor groepsdynamiek en teambuilding.

Intussen blijven we ouders en leerlingen wel bevragen (zoals we elk jaar doen) op coaching en ondersteuning vanuit NPO. Ook nemen we jaarlijks de SAQI vragenlijst af om een beeld te krijgen van het welbevinden van leerlingen in lj 1.

Alle leerlingen in leerjaar 1 nemen deel aan de Rots en Watertraining.

Veelgestelde vragen

Terug naar boven