Esdal College Locatie Oosterstraat

Oosterstraat 78 7822 HG Emmen

Schoolfoto van Esdal College Locatie Oosterstraat

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op de locatie Oosterstraat bieden wij havo-, atheneum- en gymnasiumklassen. In de brugklas start je in een havo/vwo-klas of in een gymnasiumklas. Na het eerste jaar kijken we welk niveau het beste bij jou past. Ons doel is om je op de juiste plek te krijgen, zodat je je prettig voelt en goed kunt presteren. Elk jaar zijn er doorstroommogelijkheden. Een voorbeeld: de meeste leerlingen gaan van 2 havo naar 3 havo, maar het gebeurt ook dat leerlingen van 2 havo naar 3 atheneum of naar 3 mavo gaan.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat er wat te kiezen valt. Daarom hebben wij keuzevakken in de brugklas en je kunt ook kiezen voor extra cultuur, sport of science.

De leerling kiest in klas 3 een profiel voor de bovenbouw. Een profiel bestaat uit een combinatie van vakken die past bij een bepaalde sector van de vervolgopleidingen en van de maatschappij.

Er zijn vier profielen:

  • cultuur en maatschappij
  • economie en maatschappij
  • natuur en gezondheid
  • natuur en techniek

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

 In het strategisch plan 2021-2026 is de richting en en de koers van het Esdal College beschreven en deze de locatie 'vertaald' in een eigen Schoolplan. Elk schooljaar wordt dit concreet uitgewerkt in een jaarplan.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven