Laurentius Praktijkschool

Kappeyne vd Coppellostr 28 2613 XP Delft

Schoolfoto van Laurentius Praktijkschool

In het kort

Toelichting van de school

Citaat oud-leerling:

Gia over de Laurentius Praktijkschool: ‘Het was voor mij best moeilijk om een school te vinden die bij me past. Ik ben juist goed in het werken met mijn handen, hier doe je dat veel meer. Deze school is prima!’ 

Brengt je naar de toekomst 
Laurentius de Praktijkschool biedt praktijkonderwijs vanuit een kleine, veilige setting. We bereiden onze leerlingen  voor op werk (en)  of MBO. Laurentius brengt je naar de toekomst! 

Doordat we een kleine school zijn, kent iedereen elkaar. (We willen) Ons doel is  dat je met plezier naar school komt en dat je je veilig voelt. Daarom hebben we duidelijke afspraken en gaan we respectvol met elkaar om. In onze keuken, onze winkel, ons restaurant, ons technieklokaal, ons kluslokaal en ons verzorgingslokaal leer je alles wat nodig is om later zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen leven en werken. 

In een klas zitten ongeveer 16 leerlingen, een praktijkles volg je met 8 leerlingen. Daardoor hebben de docenten echt aandacht voor je en kunnen ze je stap voor stap leren begeleiden met voldoende aandacht. Theorielessen krijg je van je mentor. We zijn een Gezonde School, dat betekent dat we de lessen graag afwisselen met veel leuke, sportieve en gezonde activiteiten. Veel bewegen zorgt voor een actieve leefstijl.    

We vinden het belangrijk dat jij jezelf kan zijn op school en dat je gaat werken aan je toekomst. We staan voor je klaar als je hulp nodig hebt, maar dagen je ook uit om zelf keuzes te leren maken.  

Aan het eind van de praktijkschool zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om na het behalen van je diploma te gaan werken, maar op onze school kun je ook je in het vierde- en vijfde jaar je Entree- diploma halen als je graag verder wilt leren. Het Entree-diploma staat gelijk aan MBO niveau 1 en is je startbewijs om verder te gaan naar MBO 2. 

Schooltijden 50 minutenrooster

1. 08:30 - 09:20
2. 09:20 - 10:10
Pauze 20 min
3. 10:30 - 11:20
4. 11:20 - 12:10
Pauze 20 min
5. 12:30 - 13:20
6. 13:20 - 14:10
7. 14:10 - 15:00

Kenmerken van de school

  • Kleine school
  • Veilige school
  • Aandacht voor alle leerlingen
  • Techn./horeca/sport/zorg/groen
  • Ook MBO niveau 1

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • praktijkonderwijs

Bron

Bovenbouw

  • praktijkonderwijs

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
157

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven