Michaël college

Emerweg 31 4814 NA Breda

Schoolfoto van Michaël college

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Het Michaël college maakt samen met het Orion lyceum en Markenhage deel uit van De Campus. Alle scholen op de campus hebben een eigen gebouw en hun eigen karakter en werkwijze. Het ‘Schoolplan 2020-2024’ geeft richting aan de komende vier jaar. We kunnen terugkijken op een beleidsperiode waarin de school belangrijke ontwikkelingen heeft doorgemaakt en waarbij er hard is gewerkt aan het verder vormgeven van het vrijeschool onderwijs. De school wordt gevonden en gewaardeerd door ouders en leerlingen en de onderwijskwaliteit is op orde.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het Michaël college biedt de basis- en breedteondersteuning zoals binnen het regionaal samenwerkingsverband is afgesproken. Als leerlingvolgsysteem gebruiken we Magister.     De school streeft ernaar de juiste voorwaarden te scheppen voor de ontwikkeling van elke leerling. Het vrijeschoolleerplan en de vrijeschoolpedagogie vormen hiervoor een goede basis.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven