Gymnasium Apeldoorn

Kastanjelaan 10 7316 BN Apeldoorn

  • Categoraal gymnasium sinds 1913
  • Schoolfoto van Gymnasium Apeldoorn
  • Schoolfoto van Gymnasium Apeldoorn
  • Schoolfoto van Gymnasium Apeldoorn
  • Schoolfoto van Gymnasium Apeldoorn

Profielkeuze

Toelichting van de school

In de loop van het derde jaar maken de leerlingen een profielkeuze. Dit proces wordt begeleid door de mentoren en door de decaan, zodat de leerlingen een weloverwogen keuze maken. Een groot deel van onze leerlingen kiest voor een profiel in de N-lijn, Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek. Ook de profielkeuze Economie en Maatschappij komt vaak voor. Daarnaast kiezen diverse leerlingen een zodanig vakkenpakket, dat zij uiteindelijk een diploma in meerdere profielen behalen. Het vakkenaanbod op het Gymnasium Apeldoorn en de keuzemogelijkheden binnen elk profiel zijn, zeker in vergelijking met andere middelbare scholen, erg groot.
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Bijgevoegd het schoolplan 2020-2024

Op dit moment wordt er gewerkt aan het schoolplan 2024-2027. Er zullen nieuwe doelstellingen in worden opgenomen, maar de speerpunten uit het huidige schoolplan, zullen er in terugkomen.

Een aantal speerpunten uit het schoolplan zijn:

-     Talentontwikkeling: iedere leerling heeft weer andere talenten. Gedurende de opleiding dagen wij onze leerlingen uit om deze talenten verder te ontwikkelen. Zij krijgen hiervoor de ruimte indien nodig. Dit raakt aan de spreuk op onze gevel van ons gebouw: Beatus homo qui invenit sapientiam (gelukkig is de mens die de wijsheid vindt).

-     Contextrijk onderwijs: een vak staat niet op zichzelf maar is een onderdeel van het geheel. In ons onderwijs willen wij de vakken samen laten komen en met name ook zichtbaar maken dat de school een onderdeel is van het dagelijks leven en van de gebeurtenissen om je heen. Als school streven wij ernaar om de leerlingen bewust te maken van hun leefomgeving en de waarde van deze omgeving voor hun toekomst. Vanuit deze optiek dragen wij het certificaat Geo Future School. 

-      Burgerschap: Non scholae sed vitae discimus (niet voor de school maar voor het leven leren wij) is wat wij onze leerlingen meegeven. Natuurlijk is het behalen van het examen een belangrijk doel, echter ook het voorbereiden op een leven na school, sociale en culturele activiteiten en leren nadenken over wie jezelf bent en wat belangrijk voor je is, willen wij als school aan bijdragen.


Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In bijgevoegd zorgplan kunt u zien op welke wijze de leerlingen binnen het Gymnasium Apeldoorn zo goed mogelijk begeleid worden.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven