UGO verkennend vmbo/Cortenbosch

Waleweingaarde 103 7329 BD Apeldoorn

Schoolfoto van UGO verkennend vmbo/Cortenbosch

Profielkeuze

Toelichting van de school

Op UGO valt genoeg te ontdekken. En dat is precies wat je vier jaar lang gaat doen. Natuurlijk krijg je bij ons Nederlands en wiskunde, maar daarnaast krijg je ook heel veel andere vakken. Vakken die te maken hebben met veel verschillende beroepen.

Wat kan je allemaal doen bij UGO? Binnen het profiel Dienstverlening en producten richten wij ons op deze beroepsvelden:

  • Voeding & Horeca
  • Mutlimedia & vormgeving
  • Sport en recreatie
  • Economie & ondernemen
  • Groen & Natuur
  • Kunst & Cultuur
Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Sinds schooljaar 2022-2023 is Veluws College Cortenbosch verder gegaan als UGO verkennend vmbo. De leerlingen, die in leerjaar 3 en 4 zitten, maken het onderwijsprogramma van Cortenbosch af.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het ondersteuningsprofiel van de school staat beschreven welke vormen van begeleiding we je kunnen bieden en welke spelregels daarvoor gelden. De leerlingbegeleiding komt op het volgende neer:

Hulp bij het leren
Bij leerproblemen kun je hulp krijgen van gespecialiseerde leraren. Denk aan dyslexie en problemen op het gebied van rekenen, woordenschat en motoriek.

Hulp bij het kiezen
In de onderbouw adviseert de coach/mentor je bij het kiezen van een profiel. De decaan, die alles weet van opleidingen en beroepen, helpt de coach/mentor daarbij. In de bovenbouw helpen we je een vervolgopleiding te kiezen.

Hulp bij het leven
Bij persoonlijke problemen kun je ook terecht bij de coach/mentor. Hij/zij zal in overleg met jou zoeken naar de juiste hulp.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven