Montessori Lyceum Terra Nova

Pampuslaan 1 1087 HP Amsterdam

  • Schoolfoto van Montessori Lyceum Terra Nova
  • Schoolfoto van Montessori Lyceum Terra Nova
  • Schoolfoto van Montessori Lyceum Terra Nova
  • Schoolfoto van Montessori Lyceum Terra Nova

Profielkeuze

Een leerling kiest voor de bovenbouw een profiel dat past bij zijn of haar interesses. Een profiel is een combinatie van eindexamenvakken en sluit aan bij een vervolgopleiding of een toekomstige baan. Wat kiezen de leerlingen van deze school?

Welke profielen volgen de examendeelnemers?
Weergave Profielkeuze

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

We zijn een school voor vwo, havo en vmbo. Bij ons krijg je de kans om de opleiding te volgen die bij je past. We vinden de kwaliteit van het onderwijs belangrijk en begeleiden je bij het vinden van antwoorden op de vragen: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Er is dagelijks contact met je coach en we werken in kleine groepen in onze deelscholen. We besteden extra aandacht aan Sport, Kunst & Cultuur en Science en hechten waarde aan duurzaamheid. Je leert via verschillende werkvormen, zowel digitaal als door ervaringen op te doen binnen en buiten de school. Bij ons kun je gemakkelijk naar vervolgonderwijs doorstromen door onze intensieve samenwerking met universiteiten en het hoger en middelbaar beroepsonderwijs. Op het IJburg College krijg je de mogelijkheid om zoveel mogelijk te leren, ook over jezelf en de wereld om je heen. In het schoolplan 2019-2023 staan de onderwijsplannen beschreven voor een periode van vier jaar. Je leest er op welke manier wij lesgeven en het onderwijs organsieren en hoe de kwaliteit van het onderwijs bewaakt en verbeterd wordt.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

In het SchoolOndersteuningsProfiel 2021-2025 (SOP) staat beschreven hoe wij vormgeven aan de uitvoering van passend onderwijs:

- welke ondersteuning wij bieden aan leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte

- waar onze grenzen liggen van de organisatie van de aangeboden ondersteuning

- welke ambities wij hebben voor de toekomst op het gebied van de extra ondersteuning

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven