De Eigen Wijs

De Balk 2 a 1531 PS Wormer

  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs
  • Schoolfoto van De Eigen Wijs

Het team

Toelichting van de school

Het team

Ons team bestaat uit de schoolleider-bestuurder, stamgroepcoaches (leerkrachten), coaches (leraarondersteuner-pedagogisch medewerker/onderwijsassistent) en een administratieve ondersteuner. We hebben een coördinerende IB-er (intern begeleider). Zij ondersteunt het team bij het leveren van kwalitatief goed onderwijs, ook als een kind iets extra’s of anders nodig heeft. Daarnaast versterken we zo de onderwijskundige taken van de schoolleiding. Een van de stamgroepcoaches is specialist in het onderwijs aan meer- en hoogbegaafden.

Een vakleerkracht bewegingsonderwijs verzorgt op woensdag en vrijdag de gymlessen: twee keer per week vanaf groep 3 en een keer per week voor groep 1/2. De vakleerkracht huren we in van SPURD (Sportbedrijf Purmerend). 

We hebben regelmatig stagiaires van verschillende opleidingen (onderwijsassistent, PABO, opleiding Schoolleider).

Vanuit Muziekschool Waterland komen er vakdocenten muziek op school. Voor het cultuuronderwijs hebben we dit schooljaar een vakdocent drama die ons team leert nog beter lessen te maken. We werken onder meer samen met Susan Doornbos van RT-praktijk Vragenderwijs. Vanuit Kinderoefentherapie Zaanstad komt er eenmaal per week een oefentherapeut werken aan de motorische ontwikkeling van kinderen die dat nodig hebben. De bekostiging hiervan loopt via de ziektekostenverzekering van de ouders.  

De schoolondersteuner van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zaanstreek denkt met ons ons mee (zie ook: passend onderwijs). Onze schoolondersteuner is Cisca Starrreveld.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Indien vervanging nodig is van een van onze stamgroepcoaches, proberen we een vervanger te vinden. Bij ziekte van een stamgroepcoach is het helaas niet vanzelfsprekend dat er een invaller beschikbaar is. Als een stamgroepcoach zich ziekmeldt, zal de directie proberen vervanging te regelen. Als dit niet lukt, bekijken we of een stamgroepcoach, die op dat moment geen groep heeft, de klas kan overnemen. In de stamgroepen 3/4/5 en 6/7/8 is het in beginsel mogelijk om onderwijs te blijven verzorgen bij uitval van een van de twee stamgroepcoaches, als er een ondersteuner beschikbaar is. Als er ook geen ondersteuner beschikbaar is, kunnen we ervoor kiezen de kinderen naar huis te sturen. U wordt hiervan altijd op de hoogte gesteld (via ons online communicatiesysteem: Parro). Als u geen opvang voor uw kind kunt organiseren, proberen we uw kind op school op te vangen. Als er voor langere tijd geen oplossing is te vinden, wordt het naar huis sturen binnen de school gerouleerd.   

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven