Maaskei

Herenstraat 296 6004 XL Weert

Schoolfoto van Maaskei

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Op het moment dat een personeelslid verlof heeft, wordt dit zoveel mogelijk intern opgelost.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Maaskei verzorgt primair en voortgezet speciaal onderwijs voor Zeer Moeilijk Lerenden (ZMLK) en leerlingen die meervoudig gehandicapt zijn (MG). Onze leerlingen zijn in het bezit van een toelaatbaarheidsverklaring (TLV).

We hebben twee afdelingen: de afdeling speciaal onderwijs (SO) en de afdeling voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Daarnaast zijn er 3 onderwijszorggroepen waarbij onderwijs en zorg samen werken.  

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In bewerking

Overige leerjaren

Toelichting van de school

We hebben een so-afdeling en een vso-afdeling. Iedere afdeling heeft meerdere klassen. De gemiddelde groepsgrootte varieert van 7 tot 16 leerlingen. In iedere groep wordt zowel individueel als groepsgewijs gewerkt. Elke leerling heeft immers zijn eigen hulpvraag.

Leerroute

Op de Maaskei zijn 4 leerroutes D1, D2, D3 en Arbeid. Het verwachte ontwikkelingsperspectief en het uiteindelijke uitstroomperspectief van onze leerlingen zijn leidend bij de indeling in een leerroute. Dat is maatwerk en we stellen de ontwikkeling en het leren van de leerling altijd centraal. Schotten tussen leerroutes mogen nooit verhinderen over de grenzen heen te kijken als dit in het belang is van leerlingen is. Elke leerroute is opgesplitst in verschillende trajecten met leerdoelen. Bij de indeling in trajecten kijken we naar de leer-/ontwikkel behoeften van onze leerlingen. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De specifieke ondersteuning van de Maaskei bestaat uit: onderwijsassistenten in elke groep, logopediste voor met name SO leerlingen, schoolmaatschappelijk werk op afroep, fysiotherapie, ergotherapie, speltherapie, psychologisch assistente voor 2 dagdelen en een ICT coördinator en bieden in de basis aan alle leerlingen van de Maaskei ondersteuning.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven