Kindcentrum Kornak

Benningskamplaan 60 1911 LP Uitgeest

  • Schoolfoto van Kindcentrum Kornak
  • Schoolfoto van Kindcentrum Kornak
  • Schoolfoto van Kindcentrum Kornak
  • Schoolfoto van Kindcentrum Kornak
  • Schoolfoto van Kindcentrum Kornak

Het team

Toelichting van de school

Kornak heeft een jong en mede daardoor een dynamisch team. Een team met veel kwaliteiten, dat open staat voor de veranderingen om ons heen en zichzelf wil blijven ontwikkelen. Kornak stuurt op de professionalisering en ontwikkeling van het team en de individuele teamleden. Inmiddels zijn verschillende teamleden doorgegroeid van goede stagiaire tot vaste kracht in het team. De directie stuurt op het evenwicht tussen kwaliteit, ervaring en leeftijd van teamleden.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging vindt plaats vanuit de flexpool van stichting Tabijn.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Aanbod voor leerlingen met ernstige lees-spellingsproblemen of dyslexie:  Plan van aanpak wordt besproken met leerlingen en ouders voor leerlingen met dyslexie. Verlengde instructie, werken met de methodiek van Ralfi en eventueel ondersteuning in lees-spellinggroepjes. Compensatie en dispensatie. Bouw lezen: vanaf midden groep 2 voor risicoleerlingen. Dyslexie Protocol (Zie bijlage 5),ICT ( Yoleo, Bouw lezen, incidenteel Lex app), orthotheek, snappet voorleesfunctie, mogelijkheid tot extra werkplekken.

Aanbod voor leerlingen met ernstige rekenproblemen of dyscalculie:  Verlengde instructie, eventueel ondersteuning in rekengroepjes. Compensatie en dispensatie. Aanpassingen van de leerstof in de vorm van een Ontwikkelingsperspectief. ICT (Snappet groep 4 t/m 8), materialen orthotheek. Mogelijkheid tot extra werkplekken.

Aanbod voor leerlingen met meer dan gemiddelde intelligentie: Protocol ,ICT, werken met plannex, plusklas (Zie bijlage 6  protocol Plusklas Kornak en bijlage 7 beleidsplan Tabijn Plusleerlingen), materialen orthotheek , pluskisten, Digitaal Handelingsprotocol Hoog- en meer begaafdheid, debatklas (groep 7/8).  Mogelijkheid tot extra werkplekken, extra ruimte voor de Plusklas Beschikbaarheid tot een eigen laptop per leerling.

Aanbod voor leerlingen met minder dan gemiddelde intelligentie:  Verlengde instructie, eventueel ondersteuning in extra hulp groepjes. Compensatie en dispensatie. Voor enkele leerlingen kan een ontwikkelingsperspectief worden opgesteld. De leerling verwerkt in eigen tempo de leerstof en wordt hierin gevolgd. ICT , materialen orthotheek. Mogelijkheid tot extra werkplekken.

Omdat Kornak zich kenmerkt door een zeer gestructureerde en ordelijke leeromgeving is Kornak in staat om leerlingen die een bovenmatige behoefte aan structuur nodig hebben binnen de school te houden. Leerlingen met gedragsproblematiek gedijen ook heel goed in deze omgeving omdat de duidelijke structuur een preventieve werking heeft op het ontstaan van gedragsproblematiek. Kenmerken van een gestructureerde leeromgeving zijn:

  • In de school gelden duidelijke afspraken en verwachtingen. Op Kornak wordt gewerkt volgens het Interactieve Gedifferentieerde Instructie model, ook wordt de datamuur ingezet om vorderingen van leerlingen zichtbaar te maken.
  • De leerkrachten groep 1-2 zijn geschoold in het stimuleren van spelend en ontdekkend leren bij de kleuters.
  • Kornak beschikt over een eigen plusklas waarin meer begaafde en hoogbegaafde leerlingen worden uitgedaagd en waarin hun ontwikkeling wordt gestimuleerd.
  • Kornak is in staat om tweemaal per jaar leerlingen een faalangstreductie training aan te bieden.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven