Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Onze school is verdeeld in twee zogenaamde 'bouwen'.
Groep een tot en met vier vormen de onderbouw. Groep vijf tot en met acht vormen de bovenbouw.Binnen alle groepen zijn er niveauverschillen omdat de ontwikkeling van de kinderen niet altijd gelijk loopt. Leerkrachten houden rekening met deze verschillen. De lessen starten met een gezamenlijke instructie. Na de instructie zullen de kinderen op verschillende niveaus de stof verwerken. Natuurlijk is er ruimte voor extra- en verlengde instructie.
Vier momenten in de week is er ruimte voor leerlingen om aan hun eigen doelen en hulpplannen te werken.
Er wordt gebruik gemaakt van minimumstof, basisstof en verrijkingsstof/verdiepingsstof.
In onze school wordt niet gewerkt met vakleerkrachten. Het ontbreekt ons aan de financiële middelen.
Op maandag geeft de buurtsportcoach de lessen bewegingsonderwijs.
Waar kan maken we wel gebruik van specialisten. Zo werken we samen met de buurtsportcoach en maken we gebruik van docenten van de muziekvereniging.
Er zijn leerkrachten die zich specialiseren op een bepaald vakgebied. Zo hebben we bv een leerkracht die een master heeft gehaald in rekenen; is er een leerkracht die zich heeft verdiept aan goed onderwijs voor jongens, is er een leerkracht die zich specialiseert in hoogbegaafdheid.
De inspectienorm is: 40% van de onderwijstijd moet besteed worden aan de basisvakken. Binnen de groepen kijken wij naar de specifieke onderwijsbehoeften en passen hier de onderwijstijd op aan. Zo kan er in de ene groep meer tijd besteed worden aan rekenen en in de andere groep meer tijd aan lezen. Daarnaast is de 40% het minimum, naar behoefte wordt er meer tijd aan de basisvakken besteed.
Mocht het nodig zijn, dan kunnen wij als school een beroep doen op verschillende deskundigen vanuit het Samenwerkingsverband Primair Onderwijs Rijnstreek.
Daarnaast is er regelmatig contact met het Centrum voor Jeugd en Gezin.
Kinderen die meer uitdaging nodig hebben kunnen deelnemen aan onze Plusgroep.
Leerlingen die meer ondersteuning nodig hebben dan past in het basisaanbod kunnen vanaf schooljaar 2016-2017 terecht in de Pluszorggroep.