Het Valkhof Openbare Basisschool voor Daltononderwijs

Schonauwen 2 9301 SP Roden

  • De gemeenschapsruimte van de onderbouw.
Spelen en leren.
  • De gemeenschapsruimte van de midden-/bovenbouw. Voor zelfstandig leren en schoolvieringen.
  • Schoolfoto van Het Valkhof Openbare Basisschool voor Daltononderwijs
  • Wij hebben een eigen bibliotheek op school. We werken nauw samen met de Bibliotheek in het dorp.

In het kort

Toelichting van de school

Het Valkhof is een openbare daltonschool. De gedachten achter het openbaar onderwijs, het daltononderwijs en de Vreedzame School vormen de pijlers voor de manier waarop wij op Het Valkhof onderwijs geven en de kinderen benaderen. 

De openbare gedachte houdt in dat de school het belangrijk vindt dat alle kinderen welkom zijn, ongeacht hun geloof of afkomst. Zij maken hierdoor op school kennis met kinderen met heel verschillende achtergronden en leren om hier respectvol mee om te gaan.

Als daltonschool wordt systematisch aandacht besteed aan effectiviteit, zelfstandigheid, samenwerken, reflecteren op het eigen werken en de eigen verantwoordelijkheid van de kinderen. Dit alles onder duidelijke begeleiding en toezicht van de leerkrachten. De vaardigheden die hierbij geoefend worden, zijn belangrijk in het voortgezet onderwijs, in het latere beroep en in de sociale omgang met anderen. Dit vormt de kinderen tot 'mensen zonder vrees'.

Sinds enige jaren mag Het Valkhof zich 'Vreedzame School' noemen. Dit is een visie en leerlijn die gericht is op sociale vaardigheden, pedagogisch klimaat en burgerschap

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
201
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven