Prins Hendrik

Burgemeester Leenstraat 13 7242 AA Lochem

Schoolfoto van Prins Hendrik

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Bron

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

We werken met de cyclus handelingsgericht werken (HGW) en met het leerlingvolgsysteem Parnassys. De intern begeleider (IB’er) houdt groeps- en leerlingbesprekingen na de analyses van de leerkrachten en ondersteunt leerkrachten bij het afstemmen op kinderen met specifieke onderwijsbehoeften. Ouders worden vroegtijdig bij het leerproces van hun kind betrokken. Als de onderwijsbehoeften sterk afwijken van het basisaanbod in het betreffende leerjaar wordt een Ontwikkelings Perspectief opgesteld (OPP).

De IB’er onderhoudt contacten met externen en het Samenwerkingsverband, en zit in het schoolondersteuningsteam.

In ons onderwijs passen we differentiatie in tempo en niveau toe zoveel mogelijk binnen een jaarklas. We werken volgens het principe basisgroep, aandachtsgroep en plusgroep. Daarnaast wordt groepsdoorbrekend gewerkt met onder andere rekenen en spelling. Elk kind is anders. Daarom voert de leerkracht gesprekken met kind en ouder over wat het kind nodig heeft. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Schooljaar 2023-2024 staat in het teken van Kansrijke Combinatiegroepen, waarmee we ruimte creëren in het rooster om af te kunnen stemmen op de onderwijsbehoeften van alle kinderen. De kennis van 'Wij weten hoe leren werkt' die wij vorig jaar hebben opgedaan passen we consequent toe. Vanuit de leerlijnen van de kerndoelen wordt doelgericht gewerkt aan alle vakken.

Door in alle groepen op hetzelfde moment rekenen en spelling te geven kunnen kinderen gemakkelijk aansluiten bij een instructie op eigen niveau. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven