Basisschool de Holm

Berkelwijk 35 3831 MN Leusden

  • Schoolfoto van Basisschool de Holm
  • Schoolfoto van Basisschool de Holm
  • Schoolfoto van Basisschool de Holm
  • Schoolfoto van Basisschool de Holm
  • Schoolfoto van Basisschool de Holm

Het team

Toelichting van de school

Om de Holm hebben wij een stabiel team staan met enthousiaste, krachtige leerkrachten.

Binnen ons team hebben wij een rekencoördinator en een taalcoördinator. Hierdoor wordt de ontwikkeling van de kinderen goed gevolgd en wordt de kwaliteit van ons onderwijs gewaarborgd.

Ook hebben wij een vakdocent voor de lessen bewegingsonderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Lesuitval

Het gebeurt uiteraard af en toe dat een leerkracht ziek wordt. Wanneer dat het geval is, gaat de volgende procedure in werking:

- De directeur vraagt de duo-partner of hij/zij kan werken.

- Zo niet: dan wordt er binnen de school gezocht naar een collega die kan werken.

- Zo niet: dan wordt PIO (de invalpool) ingeschakeld met de vraag of er een vervanger kan komen.

- Zo niet: dan worden de kinderen verdeeld over de andere groepen, ze krijgen een dagtaak zodat ze aan het werk kunnen.

- Het verdelen over de groepen doen we maximaal 1 dag. Als er de dag daarna nog geen vervanging beschikbaar is, krijgen de kinderen vrij (met mogelijkheid tot opvang op school als dat nodig is).Dit laatste komt zelden voor en uiteraard is het ons streven om te allen tijde te voorkomen dat de kinderen geen onderwijs kunnen krijgen.

In uitzonderlijke gevallen neemt de IB-er of directeur de groep over, maar dit is geen “gewoonte”.

Bij langdurige ziekte of bijvoorbeeld bij zwangerschapsverlof wordt er gezocht naar een vervanger die ook voor die langere periode in de groep werkt. Het informeren van ouders en kinderen hierover gebeurt zo tijdig mogelijk. Hier moet worden opgemerkt dat er niet altijd 100% duidelijkheid gegeven kan worden omdat sommige situaties zich niet laten voorspellen (bijvoorbeeld over de duur van de ziekte). Ook is het van belang dat de privacy van personen gerespecteerd wordt en dat niet alles met ouders gedeeld wordt. We werken vanuit vertrouwen en gaan er vanuit dat ouders erop vertrouwen dat de school altijd zoekt naar de best mogelijke oplossing!

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij herkennen en erkennen de talenten van iedere leerkracht in ons team en maken we daar gebruik van! Daarnaast hebben wij een vakleerkracht gym en een rekencoördinator en een taalcoördinator.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Wij geloven erin dat kinderen op jonge leeftijd vooral leren door te spelen en dat proberen we in zoveel mogelijk activiteiten naar voren laten komen. In groep 1-2 wordt een groot deel van de tijd besteed aan activiteiten die gericht zijn op voorbereidend lezen, rekenen en schrijven.

Tevens staat het ontwikkelen van allerlei vaardigheden centraal zoals samenwerken, een taakje starten en afronden, kunnen kiezen en natuurlijk samen spelen.

Dagelijks spelen en werken alle kinderen op school om zo verder te groeien. Activiteiten worden afgestemd op de mogelijkheden van de kinderen en dat betekent dat sommige kinderen al met lezen bezig zijn in de kleutergroep waar andere kinderen het leren knippen en plakken nog onder de knie moeten krijgen. 


Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school biedt onderwijs aan kinderen met specifieke onderwijsbehoeften op het gebied van gedrag en cognitieve ontwikkeling.

Kinderen met complexe onderwijsbehoeften, denk aan kinderen die een combinatie van problematieken hebben, kunnen we niet altijd het gewenste onderwijs bieden. 

Als school staan we open voor het gesprek over het bieden van onderwijs aan alle kinderen, in de praktijk blijkt dat we veel kunnen bieden, maar er zeker ook grenzen zijn aan wat we kunnen en wat dus goed is voor het kind.

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school biedt uiteraard ook plaats voor kinderen die met een VVE-indicatie naar de voorschool zijn gegaan.

We kunnen op school ondersteuning bieden en het Expertisecentrum/Taalschool van Voila adviseert ons daarin en we kunnen de expertise vanuit dit centrum inzetten als dat nodig is.

Terug naar boven