IBS De Olijfboom

Liesbos 16 a 2134 SB Hoofddorp

Schoolfoto van IBS De Olijfboom

In het kort

Toelichting van de school

De Olijfboom

De basisschool, de naam zegt het al;  hier wordt de basis gelegd voor het leren van ieder kind. Niet alleen de basis voor het theoretisch leren wordt gelegd, maar ook sociale vaardigheden komen uitgebreid aan bod. De basisschool is daarom een belangrijk onderdeel van het leven van ieder kind en de ouders of verzorgers. Gemiddeld vertrouwt u uw kind acht jaar lang toe aan de zorg van de leerkrachten op de school. Het kiezen van de juiste basisschool voor uw kind doet u dan ook met veel zorg.

Vanuit de Islamitische gemeenschap in Haarlemmermeer klinkt al enige jaren de roep voor een basisschool op islamitische grondslag. De Olijfboom is een jonge en dynamische school die gehoor geeft aan deze oproep en verschillende onderwijsconcepten en visies samenbrengt. Als eerste basisschool op islamitische grondslag in de gemeente Haarlemmermeer is het aan het team van De Olijfboom om te laten zien dat aandacht voor religieuze identiteit en kwalitatief en innovatief onderwijs hand in hand samen kunnen gaan.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

IBS De Olijfboom is een groeiende school. Dit is onze derde schooljaar met inmiddels ruim 160 leerlingen op school. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
157
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven