Katholieke Jenaplanschool de Klimboom

Druivengaarde 5 3344 PK Hendrik-Ido-Ambacht

Schoolfoto van Katholieke Jenaplanschool de Klimboom

Leerlingtevredenheid

Toelichting van de school

We zijn tevreden met het cijfer dat de kinderen ons geven.
We zien dat kinderen tevreden zijn over de lessen bij ons op school. Hier scoren we gemiddeld het hoogste op. De kinderen zijn zeer tevreden over wat zij leren op school en vinden dat de stamgroepleider hen goed helpt als dit nodig is. 
Wat opvalt is het lagere cijfer op de vraag of de stamgroepleider vertelt wat de leerling goed of fout doet. Een verklaring hiervoor kan zijn dat wij in de school deze woorden niet op deze manier gebruiken. We benoemen wat kinderen goed doen/kunnen en benoemen waar nog leerpunten liggen voor kinderen. Wij laten kinderen eigenaar zijn van hun eigen (leer) proces en stellen samen doelen op.
Kinderen geven gemiddeld een lager cijfer voor de klas waar ze in zitten en de kinderen waar zij mee omgaan. Wat hieraan ten grondslag ligt dat kunnen verschillende dingen zijn.
In het volgende schooljaar willen we deze afname eerder in het schooljaar doen, zodat we met kinderen samen het gesprek aan kunnen gaan en samen verbeterpunten kunnen opstellen.

Tevredenheid
7,8
Vergelijkbare scholen
8,0

Bron

Tevredenheid leerlingen in de afgelopen jaren

Deze grafiek toont de tevredenheidscijfers van de afgelopen drie jaar. In de grafiek staan de gemiddelde tevredenheidscijfers voor deze school en de tevredenheidscijfers van vergelijkbare scholen.

Hoe tevreden waren de leerlingen de afgelopen jaren?

Terug naar boven