Martin Luther Kingschool

van Zeggelenplein 31a 2032 KA Haarlem

  • Schoolfoto van Martin Luther Kingschool
  • Schoolfoto van Martin Luther Kingschool
  • Schoolfoto van Martin Luther Kingschool
  • Schoolfoto van Martin Luther Kingschool
  • Schoolfoto van Martin Luther Kingschool

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit leerkrachten die al zeer lang aan de school verbonden zijn en uit recent aangestelde leerkrachten. Ons onderwijsgevend personeel wordt bijgestaan door twee zeer ervaren en bedreven Intern Begeleiders. Scholing en ontwikkeling staan bij ons hoog in het vaandel. Daarnaast is ons team versterkt met goede leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten, ervaren conciërges, een administratief medewerker en een directeur. Wij werken met veel plezier met elkaar, blijven leren en voelen ons zeer verbonden aan de school. 

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Mocht een leerkracht ziek zijn of om een andere reden verlof nodig hebben tussen de vakanties door, dan doen wij een beroep op de vervangingspool (vaak met succes). Het kan ook voorkomen dat een klas wordt verdeeld. Het is dit schooljaar (nog) niet voorgekomen dat een groep door afwezigheid van de leerkracht naar huis werd gestuurd. Het ziekteverzuim op onze school is laag. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Het team van de Martin Luther Kingschool hecht grote waarde aan het bieden van een passende plaats aan alle kinderen. Onze leerlingen komen uit veel verschillende landen en brengen daarmee een veelvoud van culturen en talen de school binnen. Wij stellen hoge eisen aan ons onderwijs en hebben hoge verwachtingen van onze leerlingen. Ons onderwijs is ingericht op extra woordenschatonderwijs en verdieping in taal en spelling door de keuze voor een passende taal- en spellingmethode.     

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven