OBS Het Groene Eiland

Oosthoef 3 2804 ST Gouda

  • Schoolfoto van OBS Het Groene Eiland
  • Schoolfoto van OBS Het Groene Eiland
  • Schoolfoto van OBS Het Groene Eiland
  • Schoolfoto van OBS Het Groene Eiland
  • Schoolfoto van OBS Het Groene Eiland

Het team

Toelichting van de school

Onze school is een kleine school. Dit heeft als groot voordeel dat alle kinderen, leerkrachten en ouders van onze school elkaar goed kennen. We weten elkaar makkelijk te vinden en er is een grote betrokkenheid op onze school.

Een nadeel van een kleine school is dat de leerkrachten met een relatief kleine groep veel werk moeten verzetten. Daarom is het fijn om binnen een grote stichting te werken. Specialisten van verschillende scholen zijn inzetbaar op Het Groene Eiland.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het kan voorkomen dat een leerkracht een dag niet inzetbaar is. Buitengewoon verlof, ziekte, studie etc. kunnen hieraan ten grondslag liggen. De leerkracht moet dan vervangen worden. Onderstaand de volgorde van vervanging:

1. Allereerst kijken we of de duo-collega beschikbaar is om de lestaken van de afwezige collega over te nemen.

2. Mocht dit niet het geval zijn, dan proberen we een collega van Het Groene Eiland in te zetten voor de vervanging.

3. Lukt dit ook niet, dan proberen wij inval te regelen via de PIO-invalpool.

4. Helaas gebeurt het regelmatig dat ook de PIO-invalpool geen vervangers heeft. Dan zijn we genoodzaakt om de leerlingen van de betreffende groep te verdelen onder de andere groepen. Wij vinden dit niet wenselijk, maar kunnen helaas soms niet anders.

5. Door dit schooljaar meerdere momenten in het jaar (maandelijks) groep doorbroken te werken en een collega vrij te roosteren voor collegiale visitatie, observaties ed, raken de kinderen gewend aan het samenvoegen van groepen, waardoor dit in geval van ziekte van een collega, makkelijk te organiseren is en de kinderen bekend zijn met het groep doorbroken werken. 

Opmerking: In principe zoekt Het Groene Eiland altijd een oplossing binnen de hierboven benoemde stappen. Wij sturen de leerlingen liever niet naar huis.


Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven