Basisschool De Springplank

Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur

  • Schoolfoto van Basisschool De Springplank
  • Schoolfoto van Basisschool De Springplank

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wij hebben een vervangingsprotocol wat we jaarlijks opnieuw vaststellen. Dit dient als uitgangspunt wanneer er vervanging nodig is bij afwezigheid van een leerkracht. Het protocol is op te vragen bij de school.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Groep 1 is altijd vrij op vrijdag.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Voor leerlingen in de groepen 2 tot en met 8 geldt een vijfdaagse schoolweek met een rooster volgens het vijf-gelijke-dagenmodel. Groep 1 is elke vrijdag vrij.

We richten de onderwijsdag zo effectief mogelijk in om zoveel mogelijk onderwijs te kunnen geven.

De basisvaardigheden lezen, taal en rekenen nemen het grootste deel van de dag in beslag. Hiernaast komen alle vakken gedurende de dag of week aan bod. Burgerschap zit door onze lesweek heen geweven.

In de pauze eten en spelen we samen op school

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Op OBS de Springplank hebben we oog voor elk kind. Dat betekent dat we per kind kijken wat de onderwijsbehoeften zijn. We denken altijd in mogelijkheden om een kind op onze school een plek te geven en kijken dan vooral wat er wel kan.

Hiervoor is een goede band met ouders en iedereen die bij het kind betrokken is heel erg belangrijk.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben oog voor elk kind. We kijken altijd wat een kind nodig heeft op wat voor gebied dan ook. Dat geldt voor huidige en toekomstige leerlingen. Dit is het DNA van onze school en zullen we altijd blijven uitdragen met alle acties die nodig zijn en die wij kunnen bieden binnen onze mogelijkheden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kober kinderopvang zit in ons gebouw, maar ook met alle andere kinderopvangorganisaties in Etten-Leur zijn de contacten zeer goed. We weten elkaar goed te vinden in het belang van de kinderen.

Terug naar boven