IKC De Westerburcht

Jan Steenweg 1 9761 HJ Eelde

Schoolfoto van IKC De Westerburcht

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Soms komt het voor, dat een leerkracht wegens ziekte of een andere vorm van reguliere afwezigheid (bijvoorbeeld studieverlof) afwezig is. Via het bemiddelingsbureau SLIM is het meestal mogelijk vervanging te regelen. Ouders en leerlingen worden, zo mogelijk vooraf, geïnformeerd wie wanneer vervangt. Is de afwezigheid van een leerkracht pas 's morgens vroeg bekend; dan geldt de informatie die in de bijlage is toegevoegd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Organisatieplan

IKC De Westerburcht heeft een organisatieplan dat is gebaseerd op de richtlijnen van het ministerie van Onderwijs. De leerlingen zijn ingedeeld in acht leeftijdsgroepen. Deze acht groepen zijn op grond van hun specifieke behoeften verdeeld over een drietal stromen: de onderbouw (groepen 1 en 2), de middenbouw (groepen 3, 4 en 5) en de bovenbouw (groepen 6, 7 en 8). De bouwen worden geleid door een bouwcoördinator. Naast de gezamenlijke teamvergaderingen organiseren de bouwcoördinatoren bouwvergaderingen.

Er zijn vier heterogene groepen 1/2. Dit betekent dat de kinderen van groep 1 en 2 met elkaar in één groep zitten. In de groepen 1/2 stromen gedurende het schooljaar nieuwe vierjarigen in.  

Leerstofjaarklassensysteem

De Westerburcht is een school met een leerstofjaarklassensysteem. Dit betekent dat er in principe wordt gewerkt met jaargroepen, waarin alle kinderen in dezelfde tijd de (basis) leerstof doorlopen. Daarnaast is er ruimte voor differentiatie in instructie, verdieping en talentontwikkeling voor zowel leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben als voor leerlingen die extra uitdaging nodig hebben.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 wordt Engels geïntegreerd gegeven in de muzieklessen.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Terug naar boven