De Boomgaard Zuid

Schoolpad 3 6953 CC Dieren

  • Er is ruimte om je te ontwikkelen op sociaal-emotioneel, cognitief, creatief en cultureel gebied
  • Kinderen gaan met plezier naar school
  • Kinderen zijn betrokken bij het leren
  • In onze thema's kan je geleerde kennis toepassen

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

De Boomgaard Zuid zit de afgelopen jaren boven het landelijk gemiddeld. Wegens een administratieve fout zijn deze gegevens niet op deze pagina te tonen. Vanaf volgend jaar zal dit wel het geval zijn. 

Met de Cito eindtoets krijgen we een beeld van onze leerlingen en school. En bekijken we of we ons onderwijs moeten aanpassen. Bij de interpretatie van de gemiddelde score past echter terughoudend.  Het hangt af van de groepsamenstelling

Onze visie is om naar het leervermogen te kijken en ons te richten op de ononderbroken ontwikkeling van ieder kind. Gedurende de schooltijd houden we deze ontwikkeling in de gaten m.b.v. een leerlingvolgsysteem. Het team probeert ieder kind tot bloei te laten komen. Waardoor op onze school weinig leerlingen doubleren en het aantal doorverwijzingen naar SO gering is.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Op de Boomgaard wordt er doelgericht gewerkt bij de basisvakken (rekenen, taal, speling, lezen, sociaal emotionele vorming). Vier keer per jaar wordt er op basis van dit lessenplan gekeken of er aanpassing nodig zijn op groepsniveau of voor een individuele leerling. Op deze manier wordt het onderwijsaanbod ieder 10 weken beschreven, geëvalueerd en geanalyseerd.

Twee keer per jaar wordt er een trendanalyse op school- en klassenniveau gemaakt. De analyse wordt gemaakt door de vakcoördinatoren, besproken met team, IB en directie.Vervolgens wordt de analyse ook besproken met bestuur, kwaliteitscoördinator, IB en directie.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Ieder schooljaar worden de ontwikkelingen van leerlingen met ouders besproken. Dit gaat niet alleen over de half jaarlijkse toetsen, maar ook andere factoren zoals werkhouding en sociaal emotionele ontwikkeling komen hierbij aan bod. Als kinderen in groep 7 zitten gaan de leerkrachten van groep 6 en 7 samen met intern begeleiders en directie bekijken welk voorlopig advies passend is. Dit wordt vervolgens met ouders gedeeld. Vanaf dat moment wordt na iedere toetsperiode het advies bekeken en geëvalueerd. In groep 8 wordt het definitieve schooladvies gegeven.

Dit advies kan echter naar boven toe bijgesteld worden, als de doorstroomtoets hier aanleiding toe geeft.

De gegevens zijn voor deze school niet bekend.

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Vertrouwen in jezelf en de omgeving 

Op de Boomgaard vinden wij vertrouwen in jezelf en de omgeving belangrijk. Als leerlingen vertrouwen hebben in zichzelf en de wereld om hun heen, leidt dit tot positieve resultaten en een warme schoolomgeving.

Vertrouwen in jezelf is essentieel voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Het stelt leerlingen in staat om hun eigen capaciteiten en vaardigheden te herkennen en benutten. Vanuit vertrouwen durven leerlingen nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe ideeën te verkennen en hun volledige potentieel te benutten. Doordat er vertrouwen in de omgeving is ontstaat een gevoel van veiligheid en stabiliteit. Dit vertrouwen bevorderd het samenwerken, open communicatie en empathisch vermogen tussen leerlingen.             

Veiligheid  

Veiligheid is  de basis van een positief leerklimaat. Het bevordert emotioneel welbevinden, sociale interactie, zelfvertrouwen, motivatie en een positief klassenklimaat. Daarom werken wij samen met ouders aan een omgeving waarbinnen kinderen veiligheid en vertrouwen ervaren. Met als doel om zo ieders ontwikkeling zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Vertrouwen in jezelf
  • Vertrouwen in de omgeving
  • Veiligheid

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Basisschool De Boomgaard heeft het vertrouwen van de Inspectie van het Onderwijs.

Terug naar boven