IKC de Fontein

IJsselmeerstraat 184 1784 MA Den Helder

Schoolfoto van IKC de Fontein

Het team

Toelichting van de school

Jaarlijks wordt er door de leden van het schoolteam scholing gevolgd. Hiervoor zijn er een aantal 'team-studiedagen' ingeroosterd. Voor het schooljaar 2023-2024 wordt er gewerkt aan de schooldoelen van het schoolplan. Lerende organisatie en het volgen van leerlingen zijn een aantal doelen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Binnen onze stichting wordt gewerkt met een 'vervangingspool' bij ziekte en/of verlof van een reguliere collega's kan hier een beroep op worden gedaan.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

De Fontein werkt met het 'leerstofjaarklassensysteem', elk leerjaar heeft een eigen programma voor de schoolvakken.

Vanwege de verdeling van de leerlingen over de leerjaren is het niet mogelijk om ieder leerjaar een eigen groep te geven. Het komt voor dat leerjaren samengevoegd worden. Op deze wijze ontstaan er combinatiegroepen.

Bij het samenstellen van een combinatiegroep kijken we aandachtig naar verhouding leerjaar, jongens/meisjes, speciale aandacht etc.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Er is een zeer nauwe samenwerking met 'onze' peuterspeelzaal 'Het Fonteintje'. Grote aandacht voor de woordenschat- en taalontwikkeling vanuit het werken met een beredeneerd thematisch aanbod van de leerstof. Dit proces wordt verder ondersteund met gebruikt van het woordenschatprogramma 'Logo3000'.

Voor alle leerlingen die instromen vanuit diverse peuterspeelzalen wordt een 'warme overdracht' gedaan waarbij onze VVE-coördinator iedere instromende leerling bespreekt op bijzonderheden.

Terug naar boven