Christelyke Basisschool De Lichtbron

Johan Frisostraat 2 9285 TS Buitenpost

  • Bijenvriendelijke bloementuin
  • Ontmoetingsplek voor kleutergroepen
  • Ruimte om zelfstandig te werken
  • Technieklokaal voor Noventa scholen
  • Eigen leesboekencollectie

Het team

Toelichting van de school

We maken gebruik van de muziekschool de Waldsang voor een doorgaande leerlijn muzikale vorming van groep 1 t/m 8 waarbij we daarnaast nog projecten aanbieden zoals koperproject, kidpop, saxofoon, keyboard. Jaarlijks kiezen we een project voor verschillende groepen. In de groepen 1 t/m 4 wordt naast de muzieklessen nog IMV gegeven voor een goede muzikale basis. 

Voor gym maken we gebruik van vakleerkrachten gymnastiek die een doorgaande lijn bewegingsonderwijs verzorgen. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging bij verlof wordt voor De Lichtbron centraal geregeld via de organisatie Noventa. (Koepel in Achtkarspelen voor Christelijk onderwijs waarbinnen 11 scholen aangesloten zijn).

Uitgangspunt: Wij streven naar stabiliteit en rust m.b.t. de inzet van invalkrachten. Daarom maken we graag gebruik van leerkrachten die bekend zijn op onze school en daardoor de schoolorganisatie kennen. 

Omdat er tegenwoordig een groot tekort is aan (inval)leerkrachten zal het steeds moeilijker worden om vervanging bij ziekte of verlof goed te kunnen regelen. De Lichtbron stuurt bij hoge uitzondering een klas naar huis bij ziekte. Ouders worden altijd tijdig op de hoogte gebracht en we bieden daarbij opvang voor kinderen waar op dat moment thuis geen opvang is te regelen. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

We hebben voor dit onderdeel geen gegevens (ontvangen).

Terug naar boven