Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.
Vier- en vijfjarigen leren tijdens hun spel. Wij zorgen voor veel materiaal, waarvan de jongste leerlingen kunnen leren. Door veel met de leerlingen te praten wordt de woordenschat vergroot en leren zij zich goed uit te drukken. Er wordt steeds meer gewerkt vanuit thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de jonge kinderen. Binnen de thema's wordt uitgebreid aandacht besteed aan de taal- en rekenontwikkeling. Ook de motorische, sociaal-emotionele en kunstzinnige ontwikkeling komen aan bod. In de kleutergroep worden de leerlingen gevolgd via het volg- en registratiesysteem Digikeuzebord. Het systeem zet leerlijnen en leerdoelen uit, waarbij de leerkrachten doelen stellen en activiteiten inzetten. Wij bieden het onderwijs klassikaal, in kleine instructiegroepen en/of individueel aan. In ons eigen speellokaal krijgen de leerlingen bewegingsonderwijs. Op ons mooie natuurplein spelen de leerlingen regelmatig buiten.
Vanaf groep 3 t/m groep 8 wordt gewerkt vanuit onderwijsmethodes als Veilig Leren Lezen, Staal taal en spelling, Pluspunt, Estafette en Nieuwsbegrip en Faqta. In de ochtend worden de vakken taal/lezen en rekenen aangeboden. In de middag is er meer tijd voor andere vakken zoals Engels, verkeer, burgerschap en creatieve vakken (muziek, handvaardigheid, dans, drama en tekenen). Wereldoriëntatie, natuur en techniek wordt thematisch aangeboden. Er zijn verder tweemaal per week lessen bewegingsonderwijs die gegeven worden door de vakleerkracht. Ook worden de muzieklessen eenmaal per week door een vakleerkracht gegeven.
Wij hebben de ambitie een essentiële bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze leerlingen tot sociaal betrokken mensen, die kritisch naar de wereld en zichzelf kijken, zichzelf blijven ontplooien en een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. De gouden driehoek (kind, ouders, school) is van essentieel belang om passend onderwijs te kunnen bieden. Samen kijken naar de mogelijkheden om te groeien in ontwikkeling.
Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.