Bûtensprong

De Polle 2 8635 MD Boazum

Schoolfoto van Bûtensprong

Het team

Toelichting van de school

Op dit moment bestaat het team uit 8 enthousiaste en energieke juffen.

Team van de Dûbelspan.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als er een leerkracht ziek is, zal een vervangende leerkracht voor de groep staan. Wanneer het niet lukt om vervanging te vinden, dan combineren we groepen of verdelen we de leerlingen over verschillende ruimten, waar kinderen zoveel mogelijk zelfstandig hun werk kunnen doen. Wanneer zich toch een situatie voordoet dat kinderen naar huis moeten, dan weet u dat van te voren. We nemen contact op met de ouders of het mogelijk is om opvang te organiseren.

Onze inzet is om de lessen op een goede wijze door te laten gaan. In de meeste gevallen zorgen we voor een invaller. Bij het inzetten van invallers gelden voor ons beperkende regels van de Wet Werk en Zekerheid. Deze wet is sinds 1 juli 2016 gewijzigd.

Gearhing heeft een eigen vervangingspool in het leven geroepen waarin gekwalificeerde leerkrachten zijn aangenomen. Deze leerkrachten kunnen blijvend ingezet worden voor het kortdurend ziekteverlof. Dit zijn onze vaste vervangers. Wanneer deze vervangers allemaal zijn ingezet, kunnen we gebruik maken van vaste invalkrachten van andere schoolbesturen.

Wanneer vervangingen langer gaan duren, moeten we andere invalkrachten gaan inzetten. De nieuwe wet betekent dat bij langduriger ziekteverlof er met meerdere invalkrachten gewerkt moet gaan worden.  We realiseren ons dat dit de continuïteit binnen de teams en voor onze leerlingen niet ten goede komt.  Wanneer er helemaal geen vervangende leerkrachten beschikbaar zijn, moet de oplossing binnen de betreffende school worden gezocht, bijvoorbeeld door een collega te laten vervangen of de groep op te delen over de andere groepen.  

Wanneer er geen vervangingsmogelijkheden zijn en samenvoeging van groepen niet leidt tot een verantwoorde klassenbezetting, kunnen de leerlingen naar huis worden gestuurd. Bij het naar huis sturen van de leerlingen worden de volgende regels in acht genomen:

  • Ouders hebben voldoende tijd nodig om een oppasregeling te treffen; dit houdt in dat de school ten minste een dag van tevoren schriftelijk aan ouders meldt dat zij geen invaller kan vinden voor de afwezige leerkracht en de kinderen als gevolg daarvan vanaf die dag geen lessen kunnen krijgen.
  • Wanneer de lessen acuut uitvallen, zorgt de school voor opvang van de kinderen tot het moment waarop de ouders diezelfde dag de kinderen zelf op kunnen vangen. 

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven