Rooms Katholieke Basisschool Hertog van Gelre

Morellenlaan 47 7322 JS Apeldoorn

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Hertog van Gelre

Het team

Toelichting van de school

Goed onderwijs begint bij goede leerkrachten die bereid zijn van elkaar te leren; jonge leerkrachten kunnen veel leren van oudere collega’s en andersom. We vinden het daarom belangrijk dat ons team bestaat uit leerkrachten van uiteenlopende leeftijden. Wij investeren bovendien veel in onze medewerkers via scholing en super- en intervisie.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer leerkrachten ziek zijn of een andere manier van verlof nodig hebben, wordt dit geregeld via de vervangingsmanager van uitzendbureau Driessen. Via de zogenaamde flexpool kunnen dan invalleerkrachten worden ingezet. In de huidige tijd met een groot tekort aan leraren komt het regelmatig voor dat er geen invalleerkracht beschikbaar is. We handelen dan op de volgende manier:
Er wordt een invaller aangevraagd. Als deze niet beschikbaar is wordt aan de mensen die geen eigen groep hebben op de ziektedag(en) gevraagd de klas van de zieke collega les te geven.
Als er niemand beschikbaar is worden de kinderen van groep 3 (vanaf januari) t/m groep 8 verdeeld over de andere groepen. Kinderen uit groep 1, 2 en begin groep 3 verdelen we alleen over de andere groep 1/2 en 3, mits het aantal dat toelaat. Deze jonge kinderen zijn vaak te klein om zelfstandig in een andere groep te werken.
Als verdelen om welke reden dan ook niet mogelijk is, vragen we de ouders hun kind thuis te houden. Ouders kunnen gebruik maken van noodopvang voor hun kind als ze een cruciaal beroep hebben. Wanneer de situatie langer duurt en er niemand beschikbaar blijft, bestaat de mogelijkheid dat we een andere groep vragen een dag thuis te blijven. We willen voorkomen dat kinderen meerdere dagen geen onderwijs hebben.
Ons uitgangspunt is altijd dat we er alles aan doen om te voorkomen dat leerlingen geen les krijgen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven