Rooms Katholieke Basisschool Hertog van Gelre

Morellenlaan 47 7322 JS Apeldoorn

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Hertog van Gelre

In het kort

Toelichting van de school

De Hertog van Gelre is een katholieke basisschool in de wijk Zevenhuizen in Apeldoorn. We zijn een middelgrote basisschool waar alles aanwezig is om goed onderwijs te geven aan de kinderen en waar we, naast een heel enthousiast team, te maken hebben met zeer betrokken en actieve ouders.  Wij beschikken over 17 lokalen, een speellokaal en een prachtige sporthal. Er zijn vier ruimtes beschikbaar voor buitenschoolse opvang. Op onze school hechten we veel waarde aan een goede sfeer. Daarom gaan we respectvol met elkaar om, waarbij we discipline verwachten van de leerlingen in de omgang met anderen. We werken en leren in een open sfeer tussen leerlingen, ouders en leerkrachten. Tijdens onze lessen willen we kinderen de kracht van het eigen kunnen laten ervaren en hen stimuleren om op het juiste moment eigen verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk dat kinderen respect hebben voor verschillen tussen mensen en dat ze leren dat situaties te veranderen zijn.

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Hertog van Gelre is een middelgrote school die de afgelopen jaren te maken heeft gehad met een lichte daling in absolute leerlingaantallen. Het zogeheten marktaandeel is echter stabiel tot groeiend te noemen in vergelijking tot de omliggende scholen. De school verwacht de komende schooljaren weer een lichte groei in absolute aantallen.

De leerlingen zijn verdeeld over 16 groepen. De kleuters zitten bij ons altijd in een combinatiegroep 1/2. Jonge kinderen kunnen veel van elkaar leren door spel en activiteiten. Vanaf groep 3 zitten de leerlingen in enkelvoudige groepen. 

De kinderen werken niet altijd in de groepen. Regelmatig werken er groepjes kinderen in de gangen en in de hal.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
374
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven