De Vorm KSBO

Waleweingaarde 114 7329 BD Apeldoorn

Schoolfoto van De Vorm KSBO

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Kinderen maken vaak sprongen in hun ontwikkeling. Wij monitoren de schoolresultaten van onze leerlingen vanaf groep 1 tot en met groep 8 via het leerlingvolgsysteem van Cito. Twee maal per jaar toetsen wij onze leerlingen op (begrijpend) lezen, rekenen/wiskunde en spelling. Tevens volgen wij onze leerlingen sociaal emotioneel m.b.v. de KANVAS-vragenlijsten van de Kanjertraining. Daardoor krijgen wij een goed beeld van de mogelijkheden van onze leerlingen, op zowel cognitief als sociaal gebied. In groep 8 nemen wij de ADIT af, een intelligentieonderzoek. Daarnaast nemen we sinds schooljaar 2017-2018 de eindtoets van Route 8 af.

In het schooljaar 2022-2023 hebben we de eindtoets van Route 8 afgenomen. In enkele gevallen kunnen kinderen ontheffing krijgen voor de eindtoets (zie: Welke leerlingen hebben een ontheffing van deelname aan de Centrale Eindtoets? | Centrale Eindtoets (centraleeindtoetspo.nl)) De gemiddelde landelijke standaardscore (Route 8) bij SBO scholen is 128 in 2023. In dit schooljaar 2022-2023 behaalde de Vorm een resultaat van 141,5 en zit de school boven de landelijke (SBO)benchmark. SBO De Vorm scoort op alle onderdelen (Taal & rekenen) hoger dan de SBO-benchmark. 

Kijkend naar de referentieniveaus, zien we dat met name bij rekenen boven de landelijke SBO-benchmark wordt gescoord. 
Landelijk: <1F = 74%; 1F = 24%; 1S = 2%
SBO De Vorm: <1F = 44%; 1F = 50%; 1S = 6%

Ook op het gebied van leesvaardigheid en taalverzorging zit SBO De Vorm boven de landelijke benchmark SBO. 

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Onze adviezen aan leerlingen uit groep 8 baseren we op de resultaten van het leerlingvolgsysteem, eventuele onderzoeken en onze eigen bevindingen. De leerlingen worden besproken in de commissie van begeleiding van de school. Daarbij bekijken de psycholoog, intern begeleider, directeur en leerkracht welke school voor voortgezet onderwijs (VO) het beste aansluit bij de mogelijkheden van de leerling. Daarna bespreken we het advies altijd eerst met de ouders van onze leerlingen.

Wij geven alleen een schooladvies aan de leerlingen die ook daadwerkelijk onze school aan het eind van een schooljaar verlaten. In leerjaar 7 wordt al wel een pré-advies gegeven. 

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Ieder kind heeft recht op goed onderwijs, daarom staat de kwaliteit van ons onderwijs vanzelfsprekend altijd voorop! De Inspectie heeft onze school in 2017 beoordeeld en het basisarrangement toegekend. Dat houdt in dat de Inspectie vertrouwen heeft in het onderwijs op onze school.

Er wordt hard gewerkt aan de leerlingenzorg en de veiligheid op onze school, zodat deze goed aansluit bij de onderwijsondersteuning van onze leerlingen.

Terug naar boven