DENISE

Piet Mondriaanstraat 140 1061 TT Amsterdam

  • Schoolfoto van DENISE
  • Schoolfoto van DENISE
  • Schoolfoto van DENISE
  • Schoolfoto van DENISE
  • Schoolfoto van DENISE

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Vervanging van collega's wordt geregeld binnen het team.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

We werken thematisch (IPC) en besteden veel tijd aan het aanleren van de Nederlandse als Engelse taal.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In het PO bestaat de week uit 3 Nederlandse dagen en 2 Engelse dagen. Op deze dagen is de instructietaal in Nederlands of Engels.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

DENISE probeert leerlingen die nieuw zijn in Nederland en de Nederlandse taal niet machtig zijn een zachte landing te bieden. Wij zijn een taalvriendelijke school en iedere leraar is een taaldocent. Dat houdt in dat er in lessen, opdrachten en contact rekening wordt gehouden met het ontwikkelen van taal. We gaan niet uit van de beperking van leerlingen, maar zetten veel in op een goede basis in het lesgeven door de leraren door te werken vanuit het profiel van een DENISE-leraar zodat zoveel mogelijk leerlingen daarvan kunnen profiteren. We hebben bewust kleinere (en heterogene) klassen. Daar waar nodig bieden maatwerk voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte binnen de grenzen van de school. Er hangt een fijne sfeer in de school en streven ernaar dat iedereen, ook ouders, onderdeel is van de DENISE-community. Er is goede samenwerking met verschillende netwerkpartners zoals Ouder- en Kind Adviseurs, Leerplicht, GGD, Jellinek, Begeleider Passend Onderwijs, Samenwerkingsverband, schoolagent, GGZ en andere vormen van hulp.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Terug naar boven