Karel Eykmanschool

Jane Addamslaan 13 1187 DA Amstelveen

  • Samen werken samen leren.
  • Expertise, daar maken we gebruik van zowel bij gym als andere vakken.
  • Met een goed uitgeruste bieb en veel aandacht voor leesbevordering leggen we een stevige basis voor het leren en het leven.
  • Ieder kind heeft eigen onderwijsbehoeften, samen met ouders proberen die te ontdekken en er zo goed mogelijk aan tegemoet te komen.
  • We hebben een mooi avontuurlijke speelplaats.

In het kort

Toelichting van de school

Onze school is groot en ook heel knus. Het beste leert u ons kennen als u de school bezoekt. Kom eens kijken naar de natuurspeeltuin en de speelplaats op het dak! Kennismaken op school

We hebben een mooie schoolbibliotheek en motiveren alle kinderen om te lezen. Lezen geeft toegang tot de wereld.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Verantwoordelijk
  • Vriendelijk
  • Veerkrachtig
  • Vertrouwen

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In de begin jaren van de school was de Westwijk in aanbouw. De Karel Eykman werd een grote school.

Vanaf 2022-2023 stabiliseert het leerlingaantal. Wij verwachten de komende jaren minder leerlingen. Er worden minder kinderen geboren in de wijk, nu de verschillende delen van de wijk tussen de 15 en 30 jaar oud zijn. We verwachten dat rond 2030 het leerlingenaantal zal liggen tussen de 500-450 leerlingen. Dit is een prognose die ieder schooljaar wordt bijgesteld.

In de coronaperiode kwam de school in een turbulentie tijd terecht en kreeg de school een onvoldoende van de Inspectie van Onderwijs. De inspectie beoordeelde de school bij het laatste bezoek voldoende.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
552
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Kinderen hebben rechten, één daarvan is het recht op onderwijs. Voor ons bestaat er naast leerplicht, vooral het recht om te leren en op school mee te doen. 

Ons vijf-gelijke-dagen rooster zorgt dat er een gelijke verdeling is in de schoolweek. Op een schooldag zorgt de leerkracht voor afwisseling van inspanning en ontspanning. Alle onderwijsactiviteiten zijn precies gepland door de leerkrachten. Met een goed les aanbod zorgen zij zodat alle kinderen leren.

Als jij jouw kind inschrijft op onze school, spreek je daarmee vertrouwen uit in de school. En je stemt in met de deelname van jouw kind aan ons programma. Dat betekent ook dat je ervoor zorgt dat jouw kind (ziekte uitgezonderd) aanwezig is op schooldagen. Kinderen op de Karel Eykmanschool krijgen meer dan 7.520 uren les in acht schooljaren. Alle activiteiten in het schoolrooster zijn onderwijs- en oefenmomenten.

Onze teamleden: leerkrachten en ondersteuners, blijven de hele dag bij de groep. Zij zorgen dat de kinderen genoeg tijd hebben om te eten en drinken. Buiten zijn is goed voor kinderen. Wij hebben mooi speelplekken voor de kinderen. Bij het buitenspelen houdt het schoolteam actief toezicht.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Wij proberen uiterst zorgvuldig te handelen, toch gebeurt het dat namen van medewerkers en de rollen die zij hebben in de school gedurende een schooljaar wijzigen. Belt u naar de school als het niet lukt om per e-mail contact te krijgen met een van onze medewerkers.

Terug naar boven