Wereldschool Amstelveen Nieuwkomersonderwijs

Amsterdamseweg 209 1182 GW Amstelveen

Schoolfoto van Wereldschool Amstelveen Nieuwkomersonderwijs

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Het verlof van personeel wordt zoveel mogelijk intern opgelost. We beschikken door de gedeelde directie met basisschool de Cirkel over een aantal invallers. Bij hoge nood zullen we ZZP'ers aanschrijven om in te komen vallen. We zullen altijd eerst kiezen voor de interne oplossingen, voordat we over gaan op ZZP'ers. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Kinderen zitten een schooljaar op Wereldschool Amstelveen. Bij hoge uitzondering wordt er een verlenging aangevraagd. We stimuleren versnellers. We geven minimaal 980 uur les per jaar op Wereldschool Amstelveen. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het is lastig om de vakken in exacte tijden te vatten in het nieuwkomersonderwijs. De verhouding tussen deze vakken komt beter overeen. We besteden meer tijd aan Taal en lezen dan aan de vakken wereldorientatie. Het is ons doel om kinderen zo snel mogelijk de Nederlandse taal te leren en zicht op hun ontwikkeling te krijgen. Het is aan de reguliere basisscholen binnen Amstelveen en Ouderkerk om hun breder te scholen en talenten te laten ontwikkelen. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij hebben de ambitie om een kennis- en expertisecentrum NT2 en Nieuwskomersonderwijs van Amstelveen te worden. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wereldschool Amstelveen biedt onderwijs aan leerlingen tussen de leeftijd 6-11,5 jaar. Leerlingen die als kleuter (4-5 jaar) instromen, hebben de tijd om de taal te leren. Leerlingen ouder dan 11,5 jaar, stromen op een andere voorziening in. ,

Terug naar boven