Sponsoring
De voorwaarden voor sponsoring zijn op te vragen bij de directie.
Schoolfotograaf
Jaarlijks komt er een schoolfotograaf bij ons op school. Wij informeren u hierover in de nieuwsbrief.
Huiswerk
In de groepen 3 en 4 kan het zijn dat uw kind leesbladen mee naar huis krijgt. Dit om extra te oefenen met lezen. U zult daar bericht over krijgen van de leerkracht.
In de groep 5 gaan ze halverwege het jaar vast oefenen met huiswerk.
In groep 6 beginnen de kinderen met het ‘leren leren’ proces. Zij krijgen dan één keer in de week, op een vaste dag, een huiswerkopdracht. Dit kan leerstof voor de zaakvakken zijn of een maakopdracht voor taal of rekenen. Huiswerk vraagt om een bepaalde houding en discipline, waarmee de leerlingen moeten leren omgaan voordat zij naar het voortgezet onderwijs overstappen.
In groep 7 en 8 voeren we de hoeveelheid huiswerk daarom langzaam op. De kinderen van groep 7 krijgen in principe twee keer per week huiswerk mee en in groep 8 minimaal drie keer per week. Agendagebruik wordt door de leerkrachten gestimuleerd en gecontroleerd. Het blijkt best lastig voor kinderen om hun tijd goed in te plannen.
Natuurlijk kunt u hen daarbij begeleiden, maar het is goed om kinderen ook de ruimte te geven om (inschattings-)fouten te maken en daarvan te leren.
Schade en verzekering
Voor schade die ontstaat door leerlingen zijn de ouders/verzorgers aansprakelijk. Alle schade die door een leerling aan gebouwen (bijv. glasschade), meubilair, leermiddelen (bijv. devices, boeken) of andermans eigendom (bijv. bril, jas of fiets) wordt toegebracht, wordt op kosten van de ouders/verzorgers hersteld.
Indien een leerling voor schade aansprakelijk wordt gesteld, zal de groepsleerkracht dit aan de ouders/ verzorgers melden. De school aanvaardt géén aansprakelijkheid voor schade door leerlingen aan zichzelf, aan anderen of aan andermans eigendom toegebracht. Ze vergoedt dus géén materiële kosten.
Ouders/ verzorgers kunnen eventueel zelf een schadeverzekering afsluiten.
Hoofdluis
Niet echt een medisch, maar wel een hardnekkig probleem: hoofdluis. Om een grote uitbraak zo min mogelijk kans te geven, worden alle groepen na iedere vakantie door ‘luizenouders’ gecontroleerd op hoofdluis. Indien u hier bezwaar tegen heeft, kunt u dit schriftelijk aangeven bij de leerkracht. Als bij uw kind hoofdluis wordt geconstateerd, brengen wij u daarvan zo snel mogelijk op de hoogte. Het is voor school geen reden om uw kind naar huis te sturen, en voor u geen reden om het thuis te houden. Wij verzoeken u de behandeling nog dezelfde dag te starten.
De ouders van de betreffende groep worden geïnformeerd met het verzoek om extra streng te controleren en te kammen, om op die manier het probleem zo snel mogelijk weer onder controle te krijgen. De ‘luizenouders’ komen na twee weken opnieuw controleren.
Tien uurtje
Wij vinden het belangrijk dat er gezond gegeten wordt. In de ochtendpauze is het tijd voor een ‘tien-uurtje’. Wij zien graag dat uw kind op alle schooldagen fruit of groente meekrijgt. Bij binnenkomst zetten de kinderen dit in de daarvoor bestemde bakken. We vragen u om overal duidelijk de naam van uw kind op te zetten. Fijn als het fruit zo meegeven wordt, dat de kinderen het zelfstandig kunnen eten. Ook voor het drinken willen wij u vragen om dit zo gezond mogelijk te doen, bij voorkeur water. In het kader van de duurzaamheid is ons doel het afval zoveel mogelijk te reduceren en zien we graag het drinken in bekers die open en dicht kunnen. Dus liever geen plastic pakjes met rietjes en dergelijke alstublieft.
Lunch
Kinderen die zoals bij ons een continurooster volgen en samen gezond eten zijn een voorbeeld voor elkaar. Denkt u hierbij aan boterhammen met gezond beleg o.i.d.. Daarbij hoort ook gezond drinken net als bij het “tien uurtje”. Ook bij de lunch, in het kader van de duurzaamheid, is ons doel het afval zoveel mogelijk te reduceren en verzoeken we u graag de boterhammen mee te geven in een herbruikbare/goed af te sluiten broodtrommel.
Traktaties
We vragen alle ouders om een verantwoorde verjaardags traktatie te bedenken. Denkt u hier ook aan de gezondheid en de duurzaamheid.
Allergie en voedingsvoorschriften
In elke groep kunnen leerlingen aanwezig zijn die een allergie voor bepaalde voedingsmiddelen hebben of iets niet mogen eten. Wij vragen ouders van deze leerlingen een oplossing te bedenken. U kunt bijvoorbeeld een trommeltje met verantwoorde alternatieven aan de leerkracht geven. Zo hoeven wij geen kinderen teleur te stellen als er een verjaardags traktatie wordt uitgedeeld die niet geschikt is voor uw kind. Bij traktaties die van school uitgaan houden we rekening met allergie en voedingsvoorschriften.
Excursies en buitenschoolse activiteiten
Op de Meridiaan gaan de leerlingen enkele malen per jaar naar activiteiten buiten de school. Een aantal activiteiten behoren inmiddels tot het vaste programma, maar er worden ook excursies of activiteiten georganiseerd die passen bij het lesaanbod op dat moment. Deze excursies en evenementen worden in onze kalender en nieuwsbrief vermeld of de leerkracht geeft via het ouderportaal aan wanneer er een uitje zal zijn.
Veilig vervoer
Excursies en uitstapjes zijn gezellige activiteiten. Om deze ook veilig te laten verlopen, hebben we enkele afspraken gemaakt:
-Als de kinderen met auto’s of bussen vervoerd worden, is een gordel voor iedere passagier en een inzittendenverzekering verplicht.
-Een enkele keer komt het voor dat de groep op de fiets of lopend naar de plaats van bestemming gaat. Wij zorgen dan voor voldoende begeleiding en voor opvallend gekleurde hesjes.
Schorsing en verwijdering
Informatie over schorsing en verwijdering vindt u op de website van ons bestuur: www.morgenwijzer.nl/Schorsing
Devices in het Primair Onderwijs
Mobiele telefoons en andere apparaten worden niet meer toegestaan in de klas, tenzij ze educatief worden gebruikt tijdens de les. Dat is afgesproken in een hoofdlijnenakkoord tussen het ministerie van OCW en organisaties van leerlingen, ouders, leraren en schoolbestuurders. Deze afspraken worden met ingang van schooljaar 2024-2025 uitgevoerd in alle PO-scholen in Nederland.
Voor onze school gelden de volgende regels/afspraken. Deze regels/ afspraken zijn opgesteld in overleg met de MR:
Er zijn geen smartphones en smartwatches toegestaan op school. Dit betekent dat we in het gebouw geen werkende apparaten willen hebben. We vragen met klem om smartphones en smartwatches thuis te laten. Kinderen hebben ze niet nodig voor het onderwijs en de school is bereikbaar indien nodig. Mocht een kind wel een smartphone of smartwatch meenemen naar school (omdat het apparaat vlak voor schooltijd of meteen na schooltijd gebruikt moet worden) dan wordt deze bij binnenkomst van de school uitgezet en ingeleverd bij de leerkracht. Iedere groep heeft een vaste plek waar smartphones en smartwatches opgeborgen worden. Om 12.00 uur of 15.00 uur krijgen de kinderen hun smartphone of smartwatch weer terug en gaat deze weer mee naar huis.