Accent VSO Op Zuid

Pythagorasweg 80 3076 AJ Rotterdam

  • Schoolfoto van Accent VSO Op Zuid
  • Schoolfoto van Accent VSO Op Zuid
  • Schoolfoto van Accent VSO Op Zuid
  • Schoolfoto van Accent VSO Op Zuid
  • Schoolfoto van Accent VSO Op Zuid

Uitstroomprofiel

Toelichting van de school

De leerlingen van VSO Op Zuid stromen uit op het niveau van dagbesteding of beschut werk. Bij hoge uitzondering stroomt een leerling uit op reguliere arbeid. Het team van VSO Op Zuid begeleidt de leerlingen en ouders in het proces naar werk. De meeste leerlingen zullen op hun 18e levensjaar de school verlaten met een passende werkplek. Drie jaar lang worden alle leerlingen gevolgd na de examinering. Er is contact en de voortgang wordt besproken en bijgehouden. Bij eventuele knelpunten is er advies en wordt er een oplossing aangereikt.

Over het algemeen stromen 95% van de leerlingen van VSO Op Zuid uit op de juiste werkplek, met de juiste begeleidingsomstandigheden.

Bron

Het schoolplan

Toelichting van de school

Er is een Addendum 2023-2024 toegevoegd aan het bestaande schoolplan Accent Werkt! 2019-2023.

VSO Op Zuid geeft kwalitatief goed onderwijs. De school is voortdurend in ontwikkeling en brengt kwaliteitsverbeteringen aan waar nodig. De school vraagt zich voortdurend het volgende af:

- Doen we de goede dingen?

- Doen we de dingen goed?

- Waar zien we dat aan?

VSO Op Zuid volgt de PDCA-cyclus om haar kwaliteit te waarborgen en te evalueren.

Download het schoolplan

Ondersteuning van de leerlingen

Sommige leerlingen hebben extra zorg nodig. In het schoolondersteuningsprofiel legt de school voor ten minste vier jaar vast waar die extra ondersteuning uit bestaat. Want alleen de school zelf kan vertellen welke middelen er zijn om leerlingen optimaal te helpen.

Download schoolondersteuningsprofiel

Terug naar boven