Da Vinci City College / ISK

Vijf Meilaan 137 2324 VV Leiden

Schoolfoto van Da Vinci City College / ISK

In het kort

Toelichting van de school

Toelichting op uw schoolpagina Het belangrijkste doel van de ISK is het doorschakelen van kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar het vervolgonderwijs, zoals: vwo, havo, mbo, vmbo en praktijkonderwijs. Wij geven onderwijs op maat en bieden de kinderen, via dagonderwijs en een volwaardig vakkenpakket, een goede basis voor hun toekomst op een reguliere school en in de samenleving.Wij zijn gespecialiseerd in het geven van NT2- onderwijs aan nieuwkomers die nog geen of weinig Nederlands beheersen. We hebben een regionale functie en zijn flexibel. De ISK past zich aan aan het aantal leerlingen en profielen. We werken in kleine klassen van gemiddeld 15 leerlingen. Iedere leerling heeft een eigen mentor. Deze docent is de contactpersoon voor vragen.Wanneer de leerlingen starten, krijgen zij 18 uur NT2 (Nederlands als tweede taal). Verder bestaat het vakkenpakket uit rekenen, burgerschap, tekenen, techniek, muziek en sport. Later bieden we de leerlingen vakken aan die aansluiten bij het vervolgonderwijs. Leerlingen krijgen onder andere mens en maatschappij, mens en natuur, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Engels en loopbaanoriëntatie. 

Kenmerken van de school

  • school voor nieuwkomers
  • diploma halen
  • kleurrijk
  • toewijding
  • geborgenheid

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

  • vmbo-b/k/(g)t
  • vmbo-b

Bron

Bovenbouw

  • vmbo-b
  • vmbo-k
  • vmbo-(g)t

Bron

Bezoek deze school

We hebben nog niet doorgekregen wanneer je de school kan bezoeken.
Kijk op de website van de school voor meer informatie.

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het belangrijkste doel van de ISK is het doorschakelen van kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar het vervolgonderwijs, zoals: vwo, havo, mbo, vmbo en praktijkonderwijs. Wij geven onderwijs op maat en bieden de kinderen, via dagonderwijs en een volwaardig vakkenpakket, een goede basis voor hun toekomst op een reguliere school en in de samenleving.

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van NT2- onderwijs aan nieuwkomers die nog geen of weinig Nederlands beheersen. We hebben een regionale functie en zijn flexibel. De ISK past zich aan aan het aantal leerlingen en profielen. We werken in kleine klassen van gemiddeld 15 leerlingen. Iedere leerling heeft een eigen mentor. Deze docent is de contactpersoon voor vragen.

Wanneer de leerlingen starten, krijgen zij 18 uur NT2 (Nederlands als tweede taal). Verder bestaat het vakkenpakket uit rekenen, burgerschap, tekenen, techniek, muziek en sport. Later bieden we de leerlingen vakken aan die aansluiten bij het vervolgonderwijs. Leerlingen krijgen onder andere mens en maatschappij, mens en natuur, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Engels en loopbaanoriëntatie. 

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
380

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven