Atheneum van het Bernardinuscollege

Akerstraat 97 6417 BK Heerlen

 • Schoolfoto van Atheneum van het Bernardinuscollege
 • Schoolfoto van Atheneum van het Bernardinuscollege
 • Schoolfoto van Atheneum van het Bernardinuscollege

In het kort

Toelichting van de school

Atheneum van het Bernardinuscollege

De scholen van het Bernardinuscollege vormen een gemeenschap van scholen: de havo-school van het Bernardinuscollege, het atheneum van het Bernardinuscollege en het gymnasium van het Bernardinuscollege. De talentontwikkeling van leerlingen vinden wij belangrijk. De school heeft o.a. een Technasium en een Business-school. Vanaf dit schooljaar is de school aspirant begaafheidsprofielschool.

Wij kunnen in onze brugklassen leerlingen met een havo/vwo-advies en vwo-advies plaatsen.

Vanaf 2019-2020 werken de leerlingen in de brugklas in de ochtenden in verschillende domeinen aan hun basisprogramma. In de middag is er ruimte voor de persoonlijke route van leerlingen. In een open, uitdagende leeromgeving kiezen de leerlingen met de hulp van hun domeindocent en studiecoach voor datgene wat ze nodig hebben: verrijkings- en verdiepingsopdrachten of herhalingsopdrachten, al dan niet met de hulp van een expertdocent. Daarnaast is er wekelijks aandacht voor projectonderwijs en leesbevordering. Leerlingen nemen deel aan clubs en er worden excursies georganiseerd. We halen de wereld in de school en stimuleren het leren buiten de school. Met ons onderwijsprogramma en de begeleiding van de studiecoaches wordt niet alleen aandacht besteed aan kennis en vaardigheden, maar staat ook de ontwikkeling van de persoonlijkheid centraal.   

Kenmerken van de school

 • Begaafheidsprofielschool
 • Technasium
 • Business-school
 • Cambridge
 • Olympiadeschool

Welke niveaus kan je volgen op deze school?

Onderbouw

 • atheneum

Bron

Bovenbouw

 • atheneum

Bron

Bezoek deze school

 1. 5. Be. Open; fysieke open dag Zaterdag 12 februari 2022 10.00-13.00 uur

Wil je nu al meer weten? Bekijk dan:

 1. 7. Be. Challenged; fysieke doe-middagen voor leerlingen groep 8 Vanaf januari 2022 op woensdagmiddag

  Meer informatie

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
419

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven