Rooms Katholieke Basisschool Antonius

Winterswijkseweg 20 7134 NE Vragender

Schoolfoto van Rooms Katholieke Basisschool Antonius

Het team

Toelichting van de school

Onderwijsteam

Leerkrachten:
Op onze school is er een mix van ervaren en zeer ervaren leerkrachten. Zij geven dagelijks les aan de kinderen bij ons op school. De meesten hebben een parttime baan. Parttimers hebben een directe duo collega waarmee ze samen de groep draaien. Het geven van lessen, de voorbereiding en nazorg staan daarbij centraal. Voor ouders/verzorgers zijn zij ook altijd het eerste aanspreekpunt.  

Intern begeleider:
Angelique is bevoegd intern begeleider van de school. Zij coördineert alle zorg voor de leerlingen op onze school. Als intern begeleider is ze verantwoordelijk voor de aansturing van alle (speciale) zorg. Zij en andere specialisten van onze school onderhouden de benodigde contacten met ouders van leerlingen, leerkrachten en hulpverleners van binnen en buiten de school. Verder begeleidt zij de leerkrachten in het organiseren van extra zorg voor leerlingen binnen het onderwijs. Dit kan zowel begeleiding zijn bij de leerlingen die extra ondersteuning hebben nodig hebben, maar ook kinderen die extra uitdaging nodig hebben.  

Coördinatoren / specialismen:
Binnen het onderwijsteam hebben we verschillende coördinatoren en specialisten. Zij ondersteunen vanuit hun vakgebied en expertise het onderwijsteam en leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte. De ondersteuning kan heel divers zijn, zoals extra kennis en expertise in de basisvaardigheden (rekenen, taal, spelling, lezen, burgerschap) en gedragsondersteuning.

Vakleerkracht bewegingsonderwijs:
Als school beschikken we over een vakleerkracht bewegingsonderwijs. De vakleerkracht geeft wekelijks 1 lesuur van 45 min bewegingsonderwijs aan de groepen 3 t/m 8. Dit wordt gedaan in de gymzaal van MFA de Bult. Ook wordt er wel eens op het nabijgelegen sportveld gesport.

Conciërge:
Op 2 dagen in de week hebben we de beschikking over een conciërge. Op deze dag worden er verschillende klussen bij ons op school uitgevoerd

Directeur:
Anouk is onderwijskundig leider van de school. Zij is verantwoordelijk voor kwalitatief goed onderwijs op school en alles wat daarbij komt kijken. 

Scholing van het team:
Net als leerlingen zijn leerkrachten nooit uitgeleerd. Het is belangrijk dat zij de ontwikkelingen in het onderwijs blijven volgen en steeds werken aan het vergroten van hun deskundigheid. Daarom volgen de leerkrachten regelmatig bijscholing en cursussen en/of opleidingen. Ook organiseren we ieder jaar enkele studiedagen, waarop we met het gehele team aan de onderwijsontwikkeling werken. 

Opleider in de school:
Opleiden in de School is een principiële erkenning van de waarde dat de opleidingsscholen en de opleiding samen verantwoordelijk zijn voor een professionele ontwikkeling van aanstaande leerkrachten. Dat is goed voor de student, maar ook goed voor de ontwikkeling van de scholen en voor onderwijs en de?ontwikkeling van de pabo.?
Het Partnerschap Opleiden in School Oost Gelderland is een samenwerkingsverband tussen Iselinge Hogeschool en achttien organisaties voor het primair onderwijs in Oost-Gelderland. Tezamen leveren zij zeventig opleidingsscholen waar de pabostudenten van?Iselinge?het praktijkdeel van hun opleiding uitvoeren.?
Wij als Antoniusschool en de Antoniusschool in Lievelde zijn een koppelschool. Zij zijn één van de opleidingsscholen binnen Paraat scholen. Op beide scholen is Renee de opleider in de school. Zij begeleid collega’s in hun rol als mentor. Ook begeleid ze de studenten door lesbezoeken en intervisies. Daarnaast is ze ook bevoegd om de praktijkbeoordeling af te nemen. 

De groepsindeling staat vermeld in de schoolgids, te downloaden op de website van school. Daarnaast staat er ook vermeld welke leerkracht ambulante taken heeft.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Kortdurende vervangingen:
Kortdurende vervangingen (maximale duur van twee weken) worden zoveel mogelijk intern opgelost. Onder kortdurende vervangingen verstaan wij: ziekteverzuim;- calamiteitenverlof (bijv. doktersbezoek);- scholingsverlof;- rechtspositioneel verlof (verhuizing, huwelijk, overlijden e.d.;- extra inzet (tijdens toetsperiodes)). 

Als klein team zijn we ook kwetsbaar, met name bij het verlof van personeel. Intern hebben we daarom een vervangingsscenario opgesteld. Wanneer de groepsleerkracht ziek is doen we beroep op de volgende collega's uit het team:

  • Ambulante leerkracht (ambulante taken komen dan te vervallen)
  • Leerkracht met Lio student neemt de desbetreffende groep over
  • Leerkracht met werkplek student neemt de desbetreffende groep over
  • Leerkracht ondersteuner (indien werkzaam en aanwezig) 

Indien bovengenoemde punten niet ingezet kunnen worden, zullen we als school een beroep doen op de de leerkrachten van de Antoniusschool in Lievelde. Zij zullen, indien de situatie het toelaat, een ambulante leerkracht leveren. 

De mate van betrokkenheid van het team bij de leerlingen en de school is groot. In het verleden is het voorgekomen dat collega’s op vrije dagen vrijwillig naar school zijn gekomen om een groep van onderwijs te kunnen voorzien. Om zo te voorkomen dat de groep die dag geen les zou hebben. De vrije dag werd dan een week later weer opgenomen. Echter kunnen we als team niet garanderen dat we hiertoe altijd in staat zijn i.v.m. veel (bewuste) parttime banen en privé leven waar we ook veel van genieten.   

Bij Paraat Scholen staat de kwaliteit van het onderwijs voorop. Het kan voorkomen dat, alle maatregelen ten spijt, de kwaliteit van het onderwijs toch in het geding komt bv. door het ontstaan van onrust in de groepen en/of door toename van de werkdruk bij de leerkrachten. In het uiterste geval kan dit ertoe leiden dat we u moeten vragen uw kind de tweede en daaropvolgende dag thuis te houden. Om te voorkomen dat kinderen meer dan twee dagen thuis zijn, kunnen het wisselende groepen zijn. We doen dit natuurlijk niet graag. U mag er dan ook van uit gaan dat wanneer wij u om uw medewerking vragen, het echt niet anders kan. 

Bij langdurige vervangingen, langer dan twee weken, wordt een beroep gedaan op de vervangerspool. Paraat scholen beschikt over een eigen vervangerspool.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Terug naar boven