Hidaya

Heiweg 99 6533 PA Nijmegen

  • Schoolfoto van Hidaya
  • Schoolfoto van Hidaya
  • Schoolfoto van Hidaya
  • Schoolfoto van Hidaya
  • Schoolfoto van Hidaya

In het kort

Toelichting van de school

Welkom bij Basisschool Hidaya: waar kinderen mogen worden wie ze zijn

Bij Hidaya geloven we dat ieder kind uniek is en de kans verdient om zich volledig te ontwikkelen.

De naam "Hidaya" betekent (bege)leiden, en dat is precies wat we doen: we begeleiden kinderen om hun volledige potentieel te bereiken in een warme, ondersteunende omgeving.

Wat maakt ons bijzonder?

1. Kennisontwikkeling (Ta’lim)

Wij zetten in op hoge verwachtingen en een inclusieve aanpak. We bieden uitdagend onderwijs dat aansluit bij de cognitieve capaciteiten van elk kind, zodat ze optimaal kunnen leren en groeien.

2. Socialisatie en Goede Manieren (Ta’dib)

Op Hidaya leren kinderen niet alleen kennis, maar ook hoe ze goede manieren kunnen ontwikkelen. Door middel van spel en gezamenlijke activiteiten leren ze samenwerken en respectvol met elkaar om te gaan. Dit helpt hen om de geleerde normen en waarden in verschillende situaties toe te passen.

3. Vorming van een Stabiel Karakter (Ta’sies)

We streven naar de vorming van een sterk en stabiel karakter bij onze leerlingen. Dit doen we door een gevoel van saamhorigheid en collectieve prestaties te bevorderen. Kinderen voelen zich hier echt thuis, wat hun zelfvertrouwen en persoonlijke groei ten goede komt.

Sense of Belonging

Een veilig en ondersteunend gevoel is cruciaal voor een kind. Net zoals de metgezel Anas, die de profeet Mohammed diende en nooit kritiek ontving, streven wij naar een positieve en bemoedigende omgeving. We geloven in succes door positieve ervaringen, het waarnemen van andermans successen, effectieve feedback en emotionele regulering. Bij Hidaya werken we met passie en toewijding aan de ontwikkeling van onze kinderen. Wij geloven dat vriendelijkheid en zorgzaamheid de basis vormen voor een gelukkig en succesvol leven, zoals ook Aa`ishah zei over de boodschap van Allah: “Als Allah het goede wil voor een gezin, dan boezemt Hij vriendelijkheid bij hen in.”

Kom langs en ontdek hoe jouw kind bij ons mag worden wie het echt is. 

Welkom bij Hidaya!


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Diversiteit in islam verbonden
  • Aandacht voor de brede ontwikkeling van kinderen
  • Betrokken gemeenschap van team & ouders
  • De Vreedzame School
  • Gezonde School

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Basisschool Hidaya is een groeischool.

De laatste jaren hebben steeds meer ouders en kinderen de weg naar islamitisch onderwijs gevonden, en dit heeft geleid tot een prachtige groei van het aantal leerlingen: op dit moment bezoeken 322 leerlingen onze school.

In het schooljaar 2024-2025 bestaat onze school uit vier kleutergroepen en tien jaargroepen, met twee klassen in groep 3, 4, 5 en 6. Groep 7 en 8 hebben we elk één keer.

Wilt u uw kind aanmelden? Dan kan dit eenvoudig via www.schoolwijzernijmegen.nl.

Wij verzoeken u vriendelijk om uw kind aan te melden vóór 1 februari voorafgaand aan het schooljaar waarin uw kind vier jaar wordt.

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
322
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Omdat de meeste leerlingen niet in de buurt van de school wonen, blijven alle kinderen tijdens de middagpauze op school. Voordat de middagpauze begint, eten de kinderen gezamenlijk in de klas. Ze nemen een lunchpakketje mee naar school, en in het belang van hun gezondheid vragen we vriendelijk dat dit alleen gezonde voeding bevat.

Als onderdeel van de coalitie Nijmegen (bestaande uit St Josephscholen, Conexus, Bindkracht10, Lindenberg en de gemeente Nijmegen) neemt ook onze school als Brede School deel aan het programma 'School & Omgeving', gesubsidieerd door het ministerie van OCW. De subsidie geldt voor het schooljaar 2022-2023 en de kalenderjaren 2024 en 2025.De hoofddoelen van de subsidie zijn:

  1. Het bevorderen van kansengelijkheid en het stimuleren van een brede ontwikkeling van kinderen.
  2. Het intensiveren, doorontwikkelen en/of uitbreiden én monitoren van het huidige naschoolse aanbod.

Uitgangspunten van het subsidietraject:

  • Het huidige aanbod in de Brede Scholen richt zich op de talentontplooiing van de leerlingen, met aandacht voor diverse ontwikkelgebieden zoals sport, dans, muziek, theater, en welzijnsgerichte activiteiten zoals buitenspelen, knutselen, spel en koken.
  • Er wordt gestreefd naar een betere verbinding tussen de school en de wijk, en ouders worden betrokken bij verschillende activiteiten.
  • Binnen dit subsidietraject wordt gekeken hoe het aanbod gerichter ingevuld kan worden en hoe beter de link gelegd kan worden naar jongere kinderen (vóór 4 jaar) en de overgang naar het voortgezet onderwijs (VO).
  • Het is belangrijk dat het aanbod aansluit op het verplichte curriculum, maar ook gericht is op talentontplooiing buiten het curriculum om. Het doel is niet om het aanbod precies te laten aansluiten, maar om te kijken welke onderdelen meegenomen kunnen worden in het naschoolse aanbod. Bijvoorbeeld, hoe taal aandacht krijgt in het verplichte curriculum en hoe we dan ook op een andere manier aandacht kunnen besteden aan taal in het naschoolse aanbod.
  • Elke school/wijk maakt zijn eigen plan. 

Via Parro worden ouders ingelicht over de georganiseerde activiteiten. Ouders kunnen hun kinderen inschrijven via de wervingsbrief op Parro.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Klachtenregeling:

Voorwaarde voor een goede ontwikkeling is een veilige en prettige leeromgeving. Dit geldt zowel voor ouders, voor leerlingen en voor medewerkers binnen de SIMON scholen. Het kan voorkomen dat er een onprettige situatie zich voordoet op school. Wij streven ernaar dat dergelijke situaties onderling overleg tussen ouders, leerlingen/studenten, personeel en/of schoolleiding opgelost kunnen worden. Dit helpt de school ook om het onderwijs te verbeteren en de veiligheid te blijven borgen. Kom je er niet goed samen uit of leidt het gesprek niet tot een bevredigende oplossing dan kan de persoon zich wenden tot de directie. Deze kan dan samen zoeken naar een passende oplossing en de klacht wegnemen. Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, dan kan men overgaan tot een klacht bij het bestuur van SIMON. Indien dat vanwege de aard van de klacht niet mogelijk is, of indien de afhandeling niet naar tevredenheid is, kan aan de hand van deze regeling een klacht worden ingediend bij de Landelijke Klachtencommissie Onderwijs (LKC).E-mail: info@onderwijsgeschillen.nl Website: www.onderwijsgeschillen.nl

Contactpersonen sociale veiligheid:

Op elke SIMON school hebben wij een contactpersoon sociale veiligheid. De contactpersonen sociale veiligheid is aanspreekpunt voor klachten over de schoolsituatie: bijvoorbeeld over (cyber)pesten, intimidatie, roddels, discriminatie, agressie, of ongewenst gedrag van een collega, enzovoorts. De contactpersoon kan de klager opvangen, wegwijs maken in de klachtenregeling, overzicht geven van mogelijke vervolgstappen zoals doorverwijzen naar de externe vertrouwenspersoon.

Onafhankelijke vertrouwenspersonen:

De contactpersoon sociale veiligheid kan doorverwijzen naar de externe vertrouwenspersoon die de melding of klacht verder in behandeling neemt. Ook kunnen medewerkers en ouders zelf contact opnemen met deze vertrouwenspersonen. Deze kan de klacht mogelijk via bemiddeling oplossen en advies of begeleiding bieden bij mogelijke vervolgstappen. Onze vertrouwenspersoon, mevrouw Alice Vlottes is bereikbaar via mail: vertrouwenspersoon@bezemer-schubad.nl of de vertrouwenslijn van Bureau Bezemer & Schubad (088-144 02 00). Op www.bezemer-schubad.nl vindt u meer informatie en een contactformulier.

Terug naar boven